21.03.2024 | 19:49
Асен Василев самосиндикално се е обявил против Мария Габриел и първия мандат
В ППДБ останали силно изненадани от позицията му

Изказването на съпредседателя на „Продължаваме промяната“ Асен Василев в интервю за Би Ти Ви вчера, че с първия мандат вече не може да има правителство, както и че Мария Габриел е неподходяща за премиер, не е било съгласувано с парламентарната група. Информацията потвърдиха пред „Дневник“ депутати от „Продължаваме промяната – Демократична България“, които останали изненадани от позицията на Василев.

По думите им финансовият министър твърдо се противопоставял на идеята Мария Габриел да бъде премиер въпреки предварително уговорените условия за ротацията и искал да саботира възможността тя да оглави следващия кабинет, затова действал самосиндикално.

По-рано през деня Деница Сачева от ГЕРБ, която беше част от преговорния екип, също изрази подобна теза. Тя каза, че Асен Василев от месеци подготвял саботаж срещу Мария Габриел и за да го докаже, пусна запис с глас, наподобяващ този на финансовия министър в оставка. Тъй като звукът от записа не беше хубав, тя цитира какво казва Василев: „По мое лично мнение последният ден, в който тази Габриел ще иска да е премиер, ще е последният ден на това правителство.“

 

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране