18.06.2016 | 4:29
Атентат във Вършец! Взривиха Ради Дългия
Истинско чудо е, че собственикът на автоморга в града е оцелял

Малко преди 18.00 часа взрив разтърси Вършец, съобщи BulNews. Направен е опит да бъде убит врачанският бизнесмен Радослав Русинов, известен като Ради Дългия. Истинско чудо е, че собственикът на автоморга в града е оцелял.

Около 17.30 часа той решил да използва лекия си автомобил „Мерцедес“, който бил паркиран пред къщата му на ул. „Бутуня“№44. 38-годишният мъж успял да мине едва 1-2 метра с колата, когато се чул силен взрив, след който всичко потънало в дим. Ради Дългия веднага излязъл от автомобила и видял на асфалта до него остатъците от бомба, която била заложена под резервоара на „Мерцедес“-а. В 17.40 часа уплашеният мъж подал сигнал на тел.112 и след минути целия район бил отцепен от полицията.

Той разказа, че снощи около 1.30 часа чул кучетата да лаят, но изобщо не се усъмнил, че е възможно някой да обикаля около къщата.  Направило му впечатление обаче, че през днешния ден шефът на полицията във Вършец Иван Антонов е минавал 3 пъти около дома му с джип „Мерцедес“, в който е бил и неговият приятел Васко Тъпото. Антонов е съсед на Ради Дългия и в момента е разследван за връзки с местни наркотрафиканти.

Към този час районът на атентата е отцепен и се очаква да пристигнат части на ДОТИ, които да проверят автомобила и да изземат остатъците от бомбата. Полицията не допуска до взривената кола дори собственика й от съображения за сигурност.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране