26.12.2017 | 0:48
Автобус нахлу в подлез в Москва, петима загинаха
Шофьорът вероятно не е задействал спирачната система

Петима души загинаха, а 11 са ранени при катастрофа в западната част на Москва, след като автобус влезе в подлеза на метростанция, предаде ТАСС.

„Броят на загиналите при катастрофата на станция „Славянски булевард“ достигна до петима души“, съобщи източник от службите за извънредни ситуации на руската столица. На място работят спасителни екипи и пожарникари, пристигнали са линейки, както и хеликоптер за евакуация на тежко пострадалите.

Катастрофата се е случила на едно от най-оживените места в Москва. Въпреки обилните снеговалежи и ниската видимост по време на инцидента в подлеза е имало много хора. Според източника от спешните служби водачът, който беше задържан, е изпуснал управлението над превозното средство.

Шофьорът на автобуса, вероятно не е задействал спирачната система, предаде ТАСС, като се позова на компанията ГАЗ, която е производител на автобуса. „Предварителният анализ на подробностите на произшествието показва, че в началото на движението колелата на автобуса рязко са завили надясно и той значително се е отклонил от следвания маршрут“, заяви компанията, цитирана от БТА. „При това може да се предположи с голяма доза на вероятност, че водачът не е задействал нито една от спирачните системи на автобуса, да не говорим за простата възможност за спиране на двигателя, в противен случай автобусът със сигурност би спрял“, казаха от компанията. Причината за катастрофата ще бъде определена след техническа експертиза на състоянието на автобуса и други задължителни в подобни случаи експертизи.

Според органите на реда се разглеждат две версии за произшествието: шофьорът не се е справил с управлението или автобусът е бил неизправен. Автобусът е бил технически изправен, съобщиха по-рано днес от пресслужбата на Министерството на транспорта и пътната инфраструктура на Московската област. „Транспортните средства преминават технически преглед. Автобусът е бил изправен“, се казва в разпространеното съобщение от регионалното ведомство.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране