26.08.2018 | 11:37
Автобусната катастрофа край Своге – една от най-тежките в последните години! Жертвите са вече 16

Автобусната катастрофа, която отне живота на 16 души край Своге, е една от най-тежките в България през последните години. Министър Валентин Радев даде последни подробности преди минути. “Веднага са мобилизирани и изпратени на място пожарна и спешна помощ. Произшествието е на 2 км от изхода на Своге в посока София. Удря се с 3 автомобила и се обръща в чиста част без дървета и пада. Имало е мантинела навсякъде. В момента работят разследващите органи.

Загиналите на място са 13. 33-ма са общо ранените. 21 са транспортирани в болница.

В “Пирогов” са починали двама, а в Своге още една жена. Общо загиналите са 16″, каза Радев. “Всички документи на фирмата на автобуса са изправни. Съмненията ни са, че автобусът не е минал повторен технически преглед. Това разкрива сериозни рискове. Имало е проливен дъжд.

Катастрофите с автобуси в последните 15 години са поне 11. Голяма част от тях са причинили и смъртта на десетки хора. Автобус с летни гуми през зимата, челен сблъсък, несъобразена скорост, заспал шофьор – причините за инцидентите са различни.

4 април 2004 г.

12 деца не успяха да бъдат възпитани като възрастни, защото автобусът им, тръгнал на екскурзия между Сърбия и Черна гора, пада в река Лим.

7 декември 2006 г.

19 души завършват живота си на пътя Русе-Бяла. Камион, превозвал жито, застига и удря автобуса им, който се преобръща по таван на речния бряг.

28 май 2009 г.

Лесопарк „Бакаджик” – автобус „Чавдар” помита търговци и пешеходци, тръгнали на събор. Загиват 16 души. Собственикът на автобуса и шофьорът получиха 10-годишни присъди. Според близките обаче те са смешни.

30 октомври 2017 г.

Автомагистрала „Тракия” – 31 пътници се влачат 30 метра по пътя. Пострадалите – над 10. Дрехите им – напоени в дизел. Причината за катастрофата – най-вероятно заспал шофьор.

17 ноември 2017 г.

Край ловешкото село Микре автобус с незрящи туристи се удря челно в камион. Загиват 9 души, а 19 са ранени. Една от версиите – вероятно автобусният шофьор е загубил управление над волана по здравословни причини.

13 април 2018 г.

Шестима души загинаха, след като автобус се обърна в канавката на магистрала “Тракия”. Над 20 души бяха ранени. Някои от тях с опасност за живота.

25 август 2018 г.

Най-малко 16 души загинаха а десетки бяха ранени след ужасяваща катастрофа с автобус на входа на Своге. Автобусът първоначално ударил два автомобил, преминал мантинелата и паднал в промишлен двор.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране