10.12.2021 | 15:24
Байерн изрита Барселона от Шампионската лига
Немският колос би "каталунците" с 3:0 в мач от последния VI кръг на Група "Е"

Байерн Мюнхен изхвърли Барселона от Шампионската лига. Немският колос би „каталунците“ с 3:0 в мач от последния VI кръг на Група „Е“ и приключи с пълен актив от 18 т. Испанците останаха трети със 7 т. За елиминациите продължава и Бенфика след 2:0 над Динамо Киев в Лисабон.

Барса остана извън елиминациите за пръв път от 21 години, но през пролетта ще участва в Лига Европа. „Това бе абдикация от европейския футболен елит, Барса вече не принадлежи там. Те бяха толкова слаби в Мюнхен, че Байерн ги би сякаш по задължение, по навик и без да излиза от трета скорост. Беше тъжно да се гледа – уморен тигър, който дори не е гладен, разкъсва някакво сукалче“, коментира мадридският в. „Ас“.

„Те са по-добри от нас във всичко, видя се ясно каква е разликата между нас и Байерн. Нивото ни е ниско, това е реалността. Аз и не съм очаквал друго, когато дойдох в клуба. Бях наясно с какво се захващам“, призна треньорът на Барса Шави Ернандес.

„Играчите направиха всичко възможно, даже повече. Тъжно ни е, но сме длъжни да гледаме напред и да продължим да работим, за да променим сложната спортна и икономическа ситуация, в която се намираме“, коментира президентът Жоан Лапорта.

Снеговалеж над Северна Италия отложи с 24 часа ключовия мач в Група „F“ Аталанта – Виляреал, които спорят за второто място. Преди сблъсъка в Бергамо снощи домакините бяха с 6 т., а „жълтата подводница“ – със 7.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране