14.04.2016 | 10:56
Байерн оцеля в зрелище в Лисабон
Баварците елиминираха Бенфика

Бенфика и Байерн завършиха зрелищно 2:2 в реванша от четвъртфиналите на Шампионската лига. Така баварците се класираха напред с общ резултат 3:2, след като бяха спечелили с 1:0 в първата среща.

Любопитен факт е, че германският гранд стига винаги до финал, ако преди това е отстранил „орлите” от Лисабон.

Изненадващо Роберт Левандовски бе оставен на резервната скамейка на Байерн и се появи в игра едва в 83-ата минута на мястото на Томас Мюлер.

Гостите от Мюнхен очаквано владееха повече топката, но домакините изчакаха търпеливо своя момент и чрез Раул Хименес (27) с глава при центриране на Елизеу поведоха в резултата, изравнявайки общия резултат. Чилиецът Артуро Видал (38), който се бе разписал и в първия мач, обаче изравни за 1:1 и донесе спокойствие на гостите, а резултатът остана непроменен до края на първата част.

След почивката Томас Мюлер (52) направи обрата пълен в полза на баварците след подаване на Хави Мартинес, а малко по-късно отново се разписа, но второто му попадение бе отменено заради засада.

Талиска (76) от пряк свободен удар върна надеждите на Бенфика, но до края на мача играчите на Хосеп Гуардиола не позволиха нови изненади и се класираха за следващата фаза.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране