20.07.2015 | 0:03
Българин се настани в дворец за 24 млн. долара в САЩ
Кирил Костов вдигал партита и живеел царски с жена в чужд имот

34-годишният българин Кирил Костов е арестуван в САЩ, докато купонясвал, след като се самонастанил в чуждо луксозно имение за 24 милиона долара, съобщиха от полицейския участък на чикагското предградие Бър Ридж.

Нашенецът си набелязал скъпарската вила „Тадж”, влязъл незаконно в нея и се настанил в джакузито на втория етаж заедно със своя приятелка, пише Блиц. Костов дори организирал партита в бляскавия имот, като се провъзгласявал за „домакин” на събитията. Той бил арестуван по подаден сигнал и срещу него са повдигнати обвинения. Агентът по недвижими имоти, отговарящ за управлението на имота, Сам Дуейдари минавал случайно покрай скъпото имение, което се намира на улиците „Каунти Лейн” и „Плейнфийлд” в Бър Ридж, и забелязал Кирил да се разхожда на терасата по хавлия.

Изумен от наглостта на нашенеца, брокерът му казал да изчезне на момента от чуждото владение. Няколко часа по-късно той се върнал, за да види какво се случва в огромната къща, и отново заварил българина – този път в затоплено джакузи, с чашка в ръка, в дамска компания. Агентът по недвижими имоти веднага звъннал на полицията и униформените пристигнали за броени минути. Красавицата, която се плацикала в джакузито, била освободена, тъй като нямала дори най-малка представа, че се намира в чужда собственост и върши нещо незаконно. Костов й бил разказал, че баровският имот е на негов братовчед, който му разрешавал да го ползва както намери за добре и да го стопанисва. Пред униформените служители нашенецът си признал, че е правил доставка на къщата преди и по този начин се е сдобил незаконно с ключове за нея.След като случаят се разчу, българските имигранти отвъд Океана нарекоха Кирил

„Господин за един ден”

по подобие на героя на Тодор Колев от едноименния филм. Според полицейските служители „малкият хазяин на голямата къща” е използвал луксозната вила, за да организира често купони в нея.

В момента обвиненията срещу наглеца са две – за влизане с взлом в чужда собственост и за нанесени щети върху имуществото. Според запознати със започналото бързо производство нищо чудно в хода на делото да се прибавят и още обвинения. Униформените служители на реда в предградието се съмняват в твърденията на нашенеца, че е истински ценител на архитектурата в мавритански стил. След огледа на разследващите се оказва, че на Кирил Костов му липсват технически умения, и то дотолкова елементарни, че не успял да си пусне модерното джакузи на втория етаж. Така водата преляла и увредила тавана на долния. За момента щетите, които са установени, са на стойност около 300 долара. Не е ясно обаче  колко струва консумираният от големи компании в продължение на няколко месеца скъп алкохол, предимно ликьор от избата. За мащабната измама на Костов съдът определи той да заплати гаранция в размер на 20 000 долара. Обвиняемият плати две хиляди от тях, или 10% от сумата, и бе освободен няколко дни след ареста. Делото срещу Костов стартира на 9 юли тази година, но бе отложено за началото на август, тъй като полицаят, извършил ареста на българина, не успя да се яви в съда по служебни причини.

Според шефа на участъка в Бър Ридж – Марк Лофтус, нашенецът не за пръв път е засичан в огромното имение, последната предложена продажна цена на което е 24 милиона долара. На 17 февруари тази година българинът отново е засечен да купонясва във вила „Тадж”, и то без разрешение.

Брокерът, който отговаря за недвижимия имот, установил, че сметките за вода показват прекалено голямо потребление, при положение че никой не живее в него. Той подал сигнал в полицията и при последвала проверка Кирил Костов е открит на приземния етаж.

Той тъкмо се събуждал от среднощно парти, продължило до малките часове на същия ден. Наоколо било пълно с ползвани прибори и празни бутилки, търкалящи се по земята. Самонастанилият се и гостите му пили от алкохола на истинските собственици на къщата. Полицаите твърдят, че Кирил дълго време е живял в имението, разпростиращо се на 30 000 фута. Те все още се опитват да установят кога точно Костов се е преселил във вилата и колко време е прекарвал там.

Луксозният дворец „Тадж”

Огромното имение „Тадж” има осем спални, девет камини и подземен гараж за 10 автомобила. Застроената му площ е над 2600 кв.м. За направата на луксозната къща дворец е използвано голямо количество бразилско дърво, италиански мрамор, златен ерусалимски камък. Имотът е построен през 2009 г. и има награда за оригинална къща. Собствениците са зъболекар и неговата съпруга, които имали финансови проблеми, затова предложили къщата под наем, а по-късно и за продажба. В различните периоди офертата „продава” варирала от 25 милиона долара до 13 милиона долара в пика на световната финансова криза. В момента имотът продължава да е на пазара на недвижими имоти. Цената, за която се отдава под наем луксозната вила на месец, е 20 000 долара. В къщата не живеел никой от 2011 г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране