17.12.2023 | 11:17
България прецакана за Шенген заради Асен Василев
Съученикът му от Хасково Делян Добрев го съблече по бели гащи, резилът е голям

Делян Добрев занули министъра на финансите Асен Василев, след като вчера Унгария заплаши да ни наложи вето на присъединяването ни към Шенген, ако не се отмени таксата върху транзита на руски природен газ.

Това бе поредно предупреждение от страна на Унгария, а първото дойде миналата седмица от министър-председателя Виктор Орбан.

Острието на ГЕРБ коментира заплахата от Унгария в своя Фейсбук:

„Унгария ни заплаши с вето за Шенген заради таксата от 20 лева за транзит на газ.

Я чакайте малко. Това не е ли онази такса, с която Асен Василев се хвали преди месец пред „Файненшъл таймс“ как сме ги ударили руснаците? И как не само ще плащат, ами и хоро ще играят!

Чакай, чакай… Това не е ли таксата, която трябваше първо да се събира от „Булгартрансгаз“, после от Агенция митници към министъра на финансите и нито едните, нито другите събраха пукнат лев?

Чакай, чакай, чакай… Това не е ли таксата, заради която Асен Василев заложи в бюджета близо 3 млрд. лева повече приходи и съответно толкова разходи?

Опааааа! Това не е ли същата такса, заради която парламентът ще се събира извънредно в понеделник и депутатите „ще си счупят краката от бързане“, за да отменят? Не трябваше ли по думите на Асен Василев да е обратното? Така да ги притиснем с тая такса, че да ни молят да влезем в Шенген?!

Совите не са това, което са! И не мигат!“, заяви Добрев и добави послепис: „Хелоу, „Файненшъл таймс“, някакъв „фолоу ъп“ ще направите ли или ви се струва нормално да ви вземат за шарани?“.

1 коментар

  1. Може каза:

    само да благодарим на Асен, защото всъщност е направил нещо, което е добро, за да не влезем в Шенген.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране