14.09.2016 | 0:01
Бандата не иска в Левски
Петрович търси трескаво попълнение на невралгичния пост

Иван Бандаловски почти отпада от плановете за селекция на Левски. 29-годишният футболист, който е юноша на „сините“, бе набелязан като трансферна цел на Люпко Петрович и Андрей Желязков, който от 2 седмици преговаряше за връщането му на „Герена“.

Разговорите са били преустановени и няма да бъдат подновявани повече, съобщиха близки до синия клуб. Предполага се, че основната причина за проваления трансфер е опасението на Бандата от ултрасите, които не го припознават като юноша на Левски, а като бивш футболист и капитан на ЦСКА. Докато играеше на „Армията“, десният защитник се изказваше доста остро срещу родния си клуб.

За последно Бандаловски игра в Партизан, но бе освободен от сръбския гранд преди сезона и в момента е свободен агент. Той е получил предложение от „сините“ да подпише срещу заплата от 15 000 евро на месец. Впоследствие обаче клубът оттеглил офертата. По всяка вероятност това решение е било взето от най-високо ниво, без да се иска становището на спортния директор Станислав Ангелов и на треньора Люпко Петрович.

Преди време Левски искаше и Станислав Манолев, но той предпочете да подпише с ЦСКА-Сф. Затова сърбинът, спечелил КЕШ с Цървена звезда, разполага на този пост само със Сашо Александров и е принуден да преквалифицира при нужда Роман Прохазка, който е далеч по-полезен в халфовата линия. Петрович пробва на тази позиция и шведския младежки национал Симон Сандберг, който обаче не се представи задоволително и остава като опция само в центъра на защитата.

Опция за поста остава друг бивш син юноша – Виктор Генев, но след като игра в Славия и Динамо Минск, той се преквалифицира като централен защитник, а там Петрович разполага с Димитър Пиргов, Александър Александров, Сандберг и възстановилия се от контузия Сърджан Лукин.

На „Герена“ още чакат документите на Галин Иванов, за да могат да го картотекират. „Сините“ се надяваха да получат „жълтата карта“ на крилото преди мача с Нефтохимик, но това не се случи и той не взе участие в двубоя, спечелен драматично с 2:1 с дузпа в добавеното време.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране