28.01.2017 | 13:50
Бандити задигнаха 300 000 лв. от инкасо
Нападателите са издебнали момент, в който в инкасо автомобила е имало само един служител

Неизвестни заплашиха с пистолет шофьор на инкасо автомобил пред търговски център на столичния булевард „Цариградско шосе“, след което избягаха. Около 300 хиляди лева е вероятната сума открадната при обира на инкасо автомобил извършен пред столичен мол на бул. „Цариградско шосе“.

Пред БНР директорът на СДВР Старши комисар Младен Маринов уточни, че повече от половината пари превозвани в микробуса не са взети от крадците. „Има сума пари, която липсва, но към момента материално отговорните лица правят ревизия, за да се установят точно щетите. Интересното е, че има и голяма сума пари, която е останала. Говорим от порядъка на около 700 000 лева, като повече от половината в момента са оставени в буса, въпреки че са имали възможност да вземат абсолютно всичко“, каза комисар Младен Маринов.

Въоръженият обир е извършен около 22 часа снощи. Нападателите са издебнали момент, в който в инкасо автомобила е имало само един служител. Те са го заплашили с пистолет, вързали са го и са тръгнали с буса преди да се върнат останалите охранители.

Малко по-късно двамата мъже са казали на шофьора да спре, слезли са и са избягали. В буса са били открити вързаният охранител, който не е пострадал, както и част от парите, които са превозвали.

1 коментар

  1. Серпико каза:

    Ами…..ще си делят и всеки ще е доволен.Нека пенсионерите инкасо добавят нещо към пенсийките си!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране