26.06.2015 | 0:02
Батков се разплака и слезе от влака!
Даде 98,2% от “Левски” на трима души

След 11 г. като президент и около 17 г. свързаност с “Левски” Тодор Батков се разплака и оповести, че подарява своите 98,2% от акциите на клуба на трима души. От 24 юни 2015 г. вече няма да чуваме “Аз карам влака” в отговор на въпрос към адвоката кой е собственик на “синия” клуб. Машинистът Батков слезе и от локомотива, и въобще от влака.

Подаде оставка като шеф на надзорния съвет и депозира оттеглянето си от президентския пост. “Преставам да бъда акционер, респективно президент на “Левски”, за да продължа да бъда левскар”, каза адвокатът, след което се разплака. “Реших да прехвърля акциите си – 98,2%, безвъзмездно, в равно съотношение на трима души – Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов”, обяви Батков.

А след това сам презентира новите собственици, начело с настоящия председател на управителния съвет Иво Тонев.  “За изминалите години Иво Тонев доказа, че е човек на делото. Пое колосалния риск да стартира строежа на сектор “А” без да е наложително. Този проект е към своя край и се осъществи без стотинка помощ от държавата.

Александър Ангелов започна като колега в моята адвокатска къща през 1998 г. и през годините е бил плътно до мен във всички казуси около “Левски”. Помогна в последните години и за осигуряване на допълнително финансиране. От 10 години е в надзорния съвет на клуба.

Николай Иванов е собственик на групата фирми “Юпитер”, на 47 години, от Пловдив. Бял човек. Той е председател на Асоциацията за безопасност на движението и член на Строителната камара”, разясни Батков.

“Изживях най-щастливите мигове от живота си, които мога да сравня само с раждането на децата си. Дадох всичко, което имах – между 44 и 45 млн. лв., с ясната мисъл, че Бог ми е помогнал и аз трябва да дам на любимия клуб.

В последните няколко години при мен нещата се влошиха, бизнесът ми не върви. Нямах потенциала да продължавам да финансирам клуба както в миналото. Това беше и сред причините да се влошат резултатите. В природата няма нищо вечно освен “Левски”, продължи бившият собственик. Като най-голяма своя грешка той отчете, че след оттеглянето на Чорни не е разпределил отговорността, а се е нагърбил сам: Втората грешка била, че не въвел колективното начало в управлението. А третата – “че след 2005 г. изпуснахме духа от бутилката, харчехме колкото ни налагаха спортните хора, а не колкото аз можех да си позволя, за да попълним бюджета.” “Левски ми донесе два стенда, но съм добре. Сега се надявам поне да събера 500 000 евро да изографисам храма, който построихме с жена ми в Смолян. Благодаря на хилядите, които ме подкрепяха”, каза Батков за “сбогом”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране