22.10.2015 | 0:04
Бекенбауер влезе в списъка със заподозрени за корупция
Четирима висши функционери от Изпълкома са били подкупени, за да може Германия да получи домакинството на световното първенство през 2006 г.

Бившият член на Изпълкома на ФИФА и настоящ почетен президент на „Байерн“ Франц Бекенбауер попадна в списъка на заподозрените в корупция в световната футболна централа. Според списание „Шпигел“ четирима висши функционери от Изпълкома са били подкупени, за да може Германия да получи домакинството на световното първенство през 2006 г. За целта е бил създаден специален фонд, в който тогавашният президент на „Адидас“ Роберт Луис-Драйфус е вложил 10.3 млн. швейцарски франка.

Един от създателите на този фонд е именно Бекенбауер, който преди година получи забрана за 90 дни да се занимава с футболна дейност заради отказа си да сътрудничи на разследването за това как Катар е получил домакинството на Мондиал 2022. Заедно с него сред заподозрените е президентът на Германския футболен съюз (ГФС) Волфганг Нирсбах.

„Не съм плащал на никого, за да получи Германия домакинството, а съм сигурен и че никой от комитета по кандидатурата не го е правил“, обяви Бекенбауер. А от ГФС обещаха да съдят „Шпигел“ за разпространената информация.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране