10.12.2021 | 15:25
Бербатов пак в конфликт с БФС
Спорът е за делегирани пълномощни за нов конгрес

Димитър Бербатов влезе в нов конфликт с БФС преди изборния конгрес на 18 март. Кандидатът за ръководител на българския футбол разкри за проблеми с клубове, след като от щаба му подхванаха събирането на подписи в подкрепа. Клубовете бяха призовани да попълнят декларации в полза на адвокатска кантора, която да представлява интересите им на форума.

„Ставам свидетел на откровени лъжи в последните няколко дни от родни „специалисти“ по повод декларациите, които се събират с наша помощ. Те са абсолютно същите, каквито бяха миналите и на база на които се състоя конгресът. Всички помним какво се случи. 1/3 от клубовете, както е по устав, събраха подписи, декларации и те бяха внесени в БФС, където бяха отхвърлени, след което отидоха в съда. Съдът ги прие и на база тези декларации реши да има конгрес. Ако имаше нещо нередно в тези декларации, конгрес нямаше да има. Процедурата сега е същата, декларациите са същите, дори са по-опростени, но по-конкретни. На 18 март е насрочен конгрес и ние всички заедно се борим той да е изборен. В дневния ред да има избор на президент и избор на Изпълком… Пълномощното, което давате на адвокатската кантора, е само и единствено да ви представлява пред БФС свързано с конгреса и ако се наложи след това, пред съда, пак свързано с конгреса, както беше последния път. Това е, нищо повече. Не се притеснявайте. Не мога да си позволявам да ви излъжа, защото заставам с името и репутацията си пред вас. Малко е досадно с тези декларации, но пътят минава от тук. Не е лесно, но ще успеем всички заедно. Работим за по-доброто бъдеще на българския футбол“, заяви Бербатов.

„Провокативните и деструктивни действия на тази група и вредата от тях трябва да бъдат обект на анализ както от привържениците, така и от цялата общественост, че и от специализираните органи, които се грижат за сигурността на държавата и гражданите ѝ“, контрира председателят на Зоналния съвет на БФС за Велико Търново Бончо Генчев, част от четвъртите в света от САЩ 1994.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране