28.05.2016 | 21:17
Бежанци нахлуха от България в Гърция
Военните са на крак, задържани са две групи бежанци

Над 60 бежанци, минали през българо-гръцката граница, са задържани в Гранично полицейско управление Петрич. От Министерството на отбраната уточняват, че две групи нелегални имигранти са направили опит тази нощ и рано тази сутрин да преминат незаконно от Гърция на българска територия, в зоната на отговорност на ГПУ-Петрич. Групите са локализирани и задържани от наряди на граничния полицейски участък. Те са били от над 30 души всяка.

Веднага под тревога е вдигнато поделение 26400 в Благоевград. Военнослужещи са отпътували към българо-гръцката граница, за да уплътнят охраната й.

По неофициална информация около 14 часа имало сбиване между полиция и бежанци.

В петък група от около 100 бежанци от евакуираните от лагера в Идомени са тръгнали към ГКПП Кулата. Гръцката полиция е успяла да върне около 20 души обратно, но задържаните днес в ГПУ Петрич са успели да минат нашата граница.

Чрез двустранния координационен център на ГКПП-Кулата се водят преговори с гръцките власти за начина на връщане на нелегалните имигранти.

Припомняме, от началото на седмицата импровизираният лагер край Идомени бе опразнен от силите на реда и мигрантите, които бяха там са разселвани във вътрешността на Гърция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране