16.02.2019 | 0:28
Безсрамие! Правителството даде на Калинка Крумова да изготвя правила за обучение на шофьори!
Калинка е предложена за новата работа от зам.-шефа на МВР Красимир Ципов

Вечната Амбър“, каквото е новото прозвище на вечната „калинка“ в иституционалните дела – Калина Крумова, се гласи да лапне нова сума държавни пачки на фона на скръбта и мъката на почернените майки, загубили децата си при катастрофи.

Оказва се, че Министерският съвет възлага на бившата атакистка нова мисия, отново свързана с пътната безопасност. Мис Тигрова в политиката, която смени няколко партийни листи, ще бъде включена в работна група по изготвяне на учебна документация за обучение на шофьори.

Новото й прозвище се появило, защото Крумова оставала и след махането на Валентин Радев като съветник на новия вътрешен министър по въпросите на пътната безопасност, полицаите започнаха да я наричат „Вечната Амбър“.

Проверка на Фрог показва, че Крумова е предложена за новата работа на МС от зам.-шефа на МВР Красимир Ципов, но в качественото му на временен министър. На 17 януари т. г. правителството иска кандидатура й в групата да бъде одобрена от двама министри-образователния и транспортния. Очаква се днес министърът на образованието Красимир Вълчев да реши дали ще сложи подписа си в подкрепа на Калина Крумова.

Експерти признаха, че членовете на подобна работна група трябва да са хора с доказан професионализъм в областта на пътната безопасност и обучението на шофьори. Освен това сферата е много чувствителна, тъй като могат много лесно да се прокарват едни или други бизнес интереси.

Последно името на Крумова се свързва с разразил се скандал преди няколко месеца. Става дума за това, че бившата депутатка от „Атака“ участва в проект за обновяване на психотестове за професионални шофьори за близо половин милион лева., заедно с политическия психолог от БАН Антоанета Христова. По този повод майките, загубили децата си при катастрофа изригнаха: „Против сме управлението на калинките. Против сме Калина Крумова да вземе половин милион за тестове. Не ме интересуват нейните политически изяви, а нейната експертиза“. Друга допълни: „Според мен Калина Крумова не е компетентна за тази дейност. С какво тя е по-добра от един специалист от КАТ или пътен инженер, например? Този избор буди неодумение. Тези средства трябва да отидат за подобряване на пътната безопасност“. Гласът на жените, обаче пропадна вдън земя.

Наглото некомпетентно калинче продължава да стои на държавна служба и да скубе пари за сметка на личната си некадърност и нищонезнаене, което не пречи на дивата й безпардонност безсрамно да се вре в различни групи и проекти, за които няма грам познания. Фактът, че е възможно такива хора да определят живота ни, с подкрепата на правителството, е меко казано груба подигравка с всеки български гражданин и нарушаване на правата му.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране