21.06.2015 | 11:01
Битите близнаци в „Дружба”: Удряха ни с метални палки, прибирахме се от църква
Няма задържани все още, обяви вътрешният министър

Близнаците Траян и Симеон, които бяха бити в автобус 88 в София снощи, вече са изписани от „Пирогов”. Баща им все още е в болница с рани по главата и ще остане до вторник.

Баща и двамата му синове на 17 години бяха откарани снощи в „Пирогов“, след като група младежи ги би с палки в столичния квартал „Дружба“, а според очевидци – и с боксове, и бухалки.

„Прибирахме се от църква. Неочаквано извадиха палките и започнаха да ни бият”, разказаха 18-годишните роми. „Даже не сме си говорили с тях”, казаха близнаците за нападателите си пред Нова телевизия.

Всичко започнало в автобус на градския транспорт, движещ се по линия 88 и продължило на спирка под моста за летището в София. По информация на полицията става въпрос за свада, прераснала в сбиване.

Момчетата и близките им обаче са категорични, че става дума за побой. „Тръгнахме да слизаме и те започнаха да ни бият и да ни ритат. Баща ни гледаше да ни спаси, но него го биха повече“, обясниха близнаците.

„Не съм спала цяла нощ, притеснявам се за децата ми и мъжа ми. Когато отидох на спирката заварих сина ми в безсъзнание на тревата. В голям шок бяхме“, заяви майката на двете момчета. „Мъжът ми е роден в квартала, а аз живея тук от 28 години, не сме пришълци, не сме дошли от селата“, допълни тя.

Страх ни е да ходим на работа, каза сестрата на Траян и Симеон. Хората, които познават семейството, увериха, че те са много добронамерени, религиозни хора, които никога не са имали проблеми с другите. Сега обаче ромите в „Дружба” са притеснени.

Един от пътуващите в автобуса, който се е отървал от боя само защото е слязъл по-бързо, също потвърди, че не е имало разправия и провокация от страна на ромите. Той се обърна към политиците: „Политиците да обичат повече България! Ние обичаме много повече България, раснали сме тук, учили сме тук, пеем „Мила Родино”, ама не е така!”.

Извършителите са избягали веднага след инцидента. Полицията все още ги издирва.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране