27.12.2017 | 13:22
Бизнесмен вилнее в бившата си фабрика, застреля охранител, рани трима
Спецчастите обградиха сладкарската фирма

Руски бизнесмен застреля човек и рани трима души в бившата си фабрика „Меншевик“ в югоизточната част на Москва. „По предварителните данни той е бивш собственик на фабриката. Дошъл в нея, застрелял е охранителя Алексей Костиков и сега се движи из фабриката с оръжие и стреля“, каза полицейски източник. Съобщава се и за трима ранени.

Според медиите стрелецът е бившият генерален директор и съсобственик на шоколадовата фабрика Иля Аверянов. На 18 януари е насрочено съдебно заседание, на което ще бъде разгледано дело за банкрута на „Меншевик“.

Малко по-късно територията на фабрика „Меншевик“ бе отцепена от спецчасти. Спецчастите още не могат да влязат във фабриката. Властите не могат да установят и контакт със стрелеца, засега той не е предявявал искани. На местопроизшествието пристигнало и ръководството на столичната полиция заедно с началника й Олег Баранов.

По-рано имаше съобщение, че се е стреляло в спор между двама конкуренти за стопанисването на фабриката. Единият от тях стрелял срещу опонента, който издъхнал на място.

Според някои източници стрелбата започнала заради конфликт на бившия собственик на сладкарската фабрика с нейното ръководство. 

Няма заложници при инцидента със стрелбата в сладкарската фабрика „Меншевик“ в юго-източна Москва. Информацията за взети заложници „не съответства на действителността“, съобщи представител на столичната полиция.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране