08.06.2017 | 0:01
Благой Рагин призова да забравим за ритнатата камериерка, за да не загубим шведските туристи
Шведите били много чувствителни

Председателят на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Благой Рагин обясни, че инциденти като този, при който 53-годишен шведски турист ритна без причина зверски в главата камериерка, докато тя чисти фоайето в хотел в Слънчев бряг, стават навсякъде по света. Според него за бранша би било хубаво този инцидент да отшуми по-бързо, за да не загубим скандинавските летовници.

„Шведските туристи са много чувствителни. Преди години имаше един случай – беше убит един барман. И те се обидиха и направиха бойкот. Няколко години не идваха по нашето Черноморие“, обясни Рагин пред Нова телевизия.

По думите му тази година в туризма ни ще се влеят 250 милиона евро от скандинавските туристи, и то само от пакетите. „Клиентите са 17 типа и според нашите правила те винаги трябва да бъдат посрещани с усмивка. Неписаните правила са: „С клиент не се спори“, „клиентът винаги е прав“ и третото правило – „усмивката винаги е задължителна“. Няма как – хората, които работят в сферата на услугите трябва да се съобразяват с всичките тези характери“, обясни той.

„Въпреки всичките кусури и грешки тази година се очаква да бъде рекордна по брой туристи, приходи в хазната и по оборот“, радва се Благой Рагин.

1 коментар

  1. Колев каза:

    Този изрод пръкнал се там някъде в Скандинавието,трябва да бъде съден,не с глоба, а ефективна присъда при първоначален строг режим.Иначе измъквайки се от България за към родината си,ще ни помисли за аборигени, които не са наясно със законите и наказанията в държавата ни.Да посегнеш на беззащитна възрастна жена,значи си завършен идиот, на който му липсват елементарни човешки качества.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране