09.05.2018 | 21:23
БНТ уволни главния си продуцент и създател на предаването „Референдум“

Главният продуцент на БНТ Роберт Ковачев, който е дългогодишен служител на обществената телевизия, е съкратен оттам без каквито и да е обяснения. Новината бе потвърдена от генералния директор Константин Каменаров. Решението е взето от Управителния съвет на Българската национална телевизия, а целта била оптимизиране работата й.

Самият Ковачев заяви, че е разбрал за съкращението си при получаването на документите във вторник и засега няма обратна връзка за причината, която не се изисква писмено по съответния член на трудовия кодекс. Продуцентът получил лаконично обяснение от страна на програмният директор на БНТ 1 Емил Кошлуков, че „така е решил Управителният съвет“.

Освен Роберт Ковачев, който е главен продуцент „Вътрешна телевизионна продукция“ в БНТ, съкратен от длъжност е и ръководителят на производствен център „Реализация – Информация“ Васил Николов.
Съкращението на Ковачев създава и правен казус на БНТ. Като автор на предаването „Референдум“ той го е регистрирал в дружеството за колективно управление на права „Филмаутор“. Самият той обаче не знае какво следва за обществената телевизия, след като вече няма достъп до продукта си.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране