19.07.2023 | 21:59
Боби Перуката стана началник в УЕФА
Президентът на БФС оглави комисия с Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич

Борислав Михайлов – Боби Перуката получи висок пост в УЕФА. Президентът на БФС е избран за председател на Футболната комисия на европейската централа.

Той ще оглавява един от най-важните комитети в структурата на УЕФА в следващите четири години, като негови заместници ще бъдат легендите Збигнев Бониек, Луиш Фиго, Деметрио Албертини и Деян Савичевич.

Сред членовете на комисията личат имената на Олег Протасов, Владимир Шмицер, Теодорос Загоракис, Михай Стойкица и други. По време на предишния мандат Михайлов бе заместник-председател на грузинския си колега Леван Кобиашвили.

„Това е огромно признание за мен, а също и огромна отговорност. Благодаря на ръководителите на УЕФА за доверието – все пак става дума за една от ключовите позиции в европейския футбол. Едва ли има по-красноречива оценка за моята работа и работата на БФС от това Футболната комисия на Европа да бъде поверена на българин“, заяви президентът на БФС.

През 2011 г. Михайлов стана първият българин, избран в управлението на УЕФА, като в продължение на осем години бе част от Изпълнителния комитет на централата, а междувременно бе и председател на Комисията за развитие и техническо подпомагане и на Комисията по футзал. От януари 2017 г. пък е част от Комисията за развитието на футбола на ФИФА, отговаряща за стратегическото развитие и правилата на играта.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране