24.10.2017 | 19:47
Борисов: Болните ограбиха държавата!
Не ние, болнавите са виновни...

Правим последен опит – да направим специализирана лекарска комисия, които да отиват и да проверяват болничните листове. Това каза премиерът Бойко Борисов в началото на правителственото заседание.

„След Министерски съвет със здравния, финансовия и вътрешния министър ще проведем още едно заседание. Става въпрос за над половин милиард щети. В същото време имаме сигнали и протести на компании, които искат да закриват заводи, например Ихтиман, защото един доктор дава по 200 или 500 болнични листове“, обясни Борисов.

„В същото време има компании, където има 105 000 болнични. В една фирма има 105 000 дни болнични, изплатени от държавата. В същото време ние сме изключително социална държава и всяка такава рестриктивна мярка създава проблем. Затова ще направим последен опит дали с контрол на контрола – да направим специализирана лекарска комисия, които да отиват и да проверяват болничните листове“, заяви Борисов.

Поредният опит на премиера да измисли виновни за дереджето, до което е докарал държавата, вече предизвиква само горчиви усмивки. Болничните са много не защото някой иска да дои системата. А защото системата e сбъркана и принуждава народа да ги ползва. Например липсата на лекарски кабинети в детските градини води до повишена заболеваемост на децата. Като се разболее едно дете, после майка му трябва да стои в къщи с него. Болнични. Ако се разболяват по-малко деца, т.е. ако здравната система си е на мястото, няма да е така.

Също така, основен потребител на болнични са… държавните чиновници. Не е отруденият бачкатор, дето плаща всички данъци. А е огромната и раздута от кумове и баджанаци държавна администрация. В нормална фирма хората се страхуват дори да взимат болнични, защото след няколко такива опита, може да ги уволнят. Не и в администрацията, където болничните са допълнителна отпуска. Но то в разлагащата се държава на ГЕРБ, болните станаха виновни за всичко…

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране