19.01.2024 | 13:28
Борисов: Грешно изгоних Цветанов от ГЕРБ
Вождът на ГЕРБ спретна евтин парламентарен театър в коментар за имотния скандал в ПП

Помните ли тези живи връзки от имота на Цветанов – колко струва, как струва, експерти, аз ги помня. Грешно тогава освободих Цветанов. Ако знаех, че вие по този начин ще неглижирате подобни проблеми – защо щях да си причинявам това на партията, дет се вика „дясната ръка“ да освободя“.

Такава аналогия направи днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов между скандала около апартамента на тогавашния зам.-шеф на партията Цветан Цветанов и казуса с продажбата на имоти на столичната улица „Чаталджа“ от Асен Василев и Даниел Лорер. Разликата обаче била, че сега наблюдавал информационно затъмнение по темата, докато за апартамента на Цветанов имало „живи, умрели“ връзки „с часове и седмици“.

„Разбирам, че това не е никакъв проблем. Наслушах се на паралелна държава, еди каква си държава. Чудя се кой задава тона – кое е важно за медийната среда, за да бъде едното с часове и дни държано в медийното пространство, когато е срещу нас, а примерно една видна корупционна схема в министерството на спорта – десетки хиляди левове рушвети, няма нито един коментар за това министерство, няма никакъв отговор на министъра“, коментира още Борисов.

„Преди една седмица им дадох възможност и на колегите от ПП да кажат и за чистачката ли са били тези десетки хиляди левове, или за зам.-министър и министър, но това не е тема за вас. Да изброя ли още теми, които не са теми за вас“, попита риторично лидерът на ГЕРБ.

Колкото до конституционните съдии, той поздрави и тримата кандидати. Борисов отговори и на Нинова за критиките ѝ вътре в зала.

„Искам да напомня, че партия ГЕРБ беше създадена да извади БСП от властта. Досега българския народ на 20 избора го потвърждавал. За кой модел говори госпожа Нинова. Нима ни е победила на избори, за да има право да дава оценки за паралелна държава“, каза Борисов в отговор на Нинова, която бе критична към кандидатите за конституционните съдии.

Попитан дали президентът Радев може да бойкотира клетвата на Атанасова и Белазелков, Борисов подчерта, че се надява това да не се случи, защото „имало разделение на властите и никой не оспорвал неговите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране