17.04.2016 | 15:38
Борисов към ГЕРБ: Ако докопам някого от вас – пощада за никой няма да има!
Народът взе един син на пожарникар и учителка и напълни тази зала с длъжности, каза премиерът на своите

„Всеки един от вас носи пряка политическа отговорност. Всяка партийна организация трябва да е кристална в борбата с корупцията, темата не трябва да се вдига изобщо при мен. Вие прекрасно си знаете по места къде какво обществото не би приело. Няма да го правите, край“.

Това заяви премиерът Бойко Борисов на национална работна среща, в която участваха близо 4000 делегати от цялата страна – общинските кметове и общинските съветници от ГЕРБ, членовете на общинските и областните ръководства от ГЕРБ, областните координатори на партията, депутатите от ГЕРБ, евродепутатите от ГЕРБ и министрите от ГЕРБ. Събитието продължи точно един час. Говориха заместник-председателите на партията Йорданка Фандъкова, Димитър Николов и Цветан Цветанов. След тях думата взе лидерът на ГЕРБ и министър-председател Бойко Борисов.

В началото на словото си Борисов заяви, че идва от един парк в София. „Идвам от един парк, навремето беше приготвен да се открадне, когато синя София с червената поддръжка беше. Когато в „Софийски имоти“ всичко се грабеше. Сега като минах покрай Руски паметник – ми то красота“, каза Борисов.

Той  засегна и темата за вдигането на цената на билетчето в София.“95 млн. държава и община дотират градския транспорт на София. Ако имаше десни партии в България, всеки ден щяха да питат как е възможно за 8 лв. на месец да има карта. Най-хубавите тролеи, най-хубавите автобуси, най-хубавите трамваи, най-хубавото метро, климатици, всичко. Благодаря на СДС, показа, че е останало в нея нещо дясно“, коментира Борисов отказа на съветниците от Реформаторския блок да подкрепят новата цена на билетите, с изключение на СДС и Прошко Прошков.

Според Борисов политическите опоненти на ГЕРБ прехвърлят на тях само негативите. „Едни направили оградата, други спрели вдигането на цената на тока, каквото им дойде на акъла. Оказва се, че всички вие само вършите негативните работи. Тормозите хора, като им вдигнете цената на билетчето, държите финансовата стабилност. Тяхната тактика е всеки ден да се опитват да ерозират силата на ГЕРБ“, каза Борисов.

Според премиера никой не е подкрепил ГЕРБ  за „караваните и палатките“ и за „билетчето“, както и в борбата с контрабандата. Напротив – другите партии се пазарели с контрабандистите, за да свалт ГЕРБ. „Това, че днес другите изглеждат слаби, не трябва да ви подвежда изобщо. Адвокатите на мафията, адвокатите на Мултигруп стават борци с корупцията. (очевидно има предвид Татяна Дончева – б.р.) Ако докопам някого от вас – милост няма. Къде е Фидосова, къде е Павел, които седяха на първия ред на тази партия? Няма ги. Пощада за никой няма да има! Московски ми е съдействал лично за ДАИ, аз съм ги ръководил нещата там. Искам да ви предупредя – много внимавайте. Българинът е такъв – само малко съмение в нас да се появи и сме приключили. Колко партии си заминаха? Никога не съм мислил, че тази монолитна, страшно дисциплинирана, мотивирана БСП могат да се докарат на 10-12%. Корупцията ги докара до там“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ специално разкритикува европдепутатите на ГЕРБ и им напомни да не забравят коя партия ги е пратила в Брюксел. Повод за критиките му бяха твърдения на Корнелия Нинова (БСП), че според доклад на ЕС България губи 19 млрд. евро годишно от корупция. Според Борисов евродепутатие от ГЕРБ не са й отговорили подобаващо. „Заплатите ви са в пъти по-големи от моята. И въпреки това не съм дал и за едно евро да ме почерпите една кола в Брюксел. Не че не сте искали“.

Борисов коментира и президентските избори. Според него е много странно това, че една партия, в случая ГЕРБ, трябва да направи някого президент, а неговата първа работа по закон е да се разграничи от нея, след като бъде избран. Премиерът коментира, че вероятно трябва да се намери друг начин за издигане и избор на държавен глава. „Много платени хора ще ни изкарват какви ли не. Капка на съмение да има – прекратявайте, излизайте и говорете пред обществеността. Аз нямам тайна от българския народ. Обикновено такива приказки се говорят скришом. Ние сме партия на народа, народът ни е избрал, народът ни взе от никъде. Народът взе един син на пожарникар и учителка и напълни тази зала с длъжности“, каза Борисов.

Според премиера обстановката в парламента е трудна, между лявото и дясното всичко е размито, а в ДПС и БСП има раздори. За това вскеи гледал да направи своята политика на гърба на ГЕРБ. „ГЕРБ го направихме, ГЕРБ успя само защото беше честен с хората и всеки ден показваме това, което сме направили“, каза Борисов. По време на словото си той се закашля и обясни, че това е заради пушенето.

„Не трябва да пушите, защото е лош навик. До 45 години нямах порок, на стари години се развалих, за това кашлям“.С тези думи премиерът направи кратка пауза от политическата риторика, но бързо продължи.“Да не си мислите, че съм ви се карал, или че не трябва да сте оптимисти. Трябва обаче да запомните това, което съм ви казал. ГЕРБ може да бъде свален само от ГЕРБ. Ако някой си мисли, че на общински пазар в София може да си прави далавера и няма да го докопам един ден.. Хората го виждат. Интернет е нещо чудесно. Там не само можеш да си пускаш карикатури, но идват и много сигнали. Внимавайте и правете всичко така, както пише по книгите – по закон. От друго няма какво да се притеснявате. Нещата, които правим са видим, хубави, добри, народът ги оценява. Събираме повече пари, повече харчим, ще става по-добри неща. Бавно, внимателно се прибирайте по родните места и едно наум да имате. Господ да е с нас, щото на други не мога да разчитам“.  С тези думи премиерът закри сбирката на ГЕРБ, която продължи точно един час.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране