08.01.2016 | 16:26
Борисов лично свалил охраната на Местан, твърди бивш гард на НСО
Шефът на службата Ангел Антонов отрича решението да е политическо

Премиерът Бойко Борисов лично е наредил Националната служба за охрана (НСО) да спре да пази бившия председател на ДПС Лютви Местан. Това твърди бившият служител на службата полк. Николай Марков. „Това решение е съгласувано и с президента, и с министър-председателя. Само началникът на службата може да издаде тази заповед“, категоричен беше той в петък в интервю пред бТВ.

Репликиран от водещия, че НСО е под шапката на президента, Марков заяви: „Оставете шапките и закона… нека не влизаме в подробности. Решението за свалянето на охраната е взето от министър-председателя. Местан знае какви ги е свършил. Той има своята интерпретация, но има и друга гледна точка. Две години никой не може да обясни защо беше толкова пазен. Подобна охрана е много, много милиони. Но да се играе жертва по този начин не е коректно за един човек, който също е сътрудник, наше момче.“

Преди ден самият Местан обяви пред медиите, че на 22 декември м.г. след 19.00 часа му е било съобщено, че охраната му е изцяло свалена. Заради притеснения за собствената си сигурност Местан търси президента Росен Плевнелиев, за да го попита за охраната. Президентът, по думите на Местан, заявил, че не знае за решението и обещал да провери на следващия ден.

„Естествено, при разговора си с Местан (Плевнелиев – бел. ред.) се е държал като държавен глава и е казал, че ще провери за какво става въпрос. 16 часа след това се възстановява частично охраната. Но не защото не е знаел. Това е един съгласувателен период, в който се решава какво да се прави от тук нататък“, обясни Марков, отбелязвайки, че депутатът е трябвало да потърси премиера, а не президента.

„Свалянето на охраната на Лютви Местан е политическо решение. От периода, в който тя е свалена, до възстановяването ѝ, текат други задкулисни процеси, които са свързани с дейността на Местан“, заключи бившият служител на НСО.  Както е известно, преди да бъде свален от всички партийни постове и изключен от ДПС, Местан бе отишъл заедно със съпругата си Ширин в турското посолство, като от съображения за сигурност бе помолил да му бъде изпратена дипломатическа кола, а след това бе останал да спи при негови приятели, които умишлено не спомена по време на пресконференцията си.

„Той, след като претендира, че е опитен политик, би трябвало да се усети какво се случва и да разбере, че това излъчва знаци. Ако неговият живот е трябвало да бъде отнет, той нямаше да бъде сред живите“, каза още бившият гард от НСО, добавяйки, че „хората в ДПС ги „убиват“ постоянно, те обичат да си играят на жертви“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране