16.02.2016 | 0:01
Борисов: Някакви гадове и негодници казали, че съм спрял „Хемус“ под натиск. Лъжат!
Всеки, който има бизнес в България, си е направил или телевизия, ако е по-богат, или няколко вестника, или няколко електронни сайта и с тях се опитва да мачка правителството по безобразен начин, категоричен е премиерът

Управляващите дадоха различни обяснения защо точно сега спират тръжните процедури за продължението на магистрала „Хемус“ от Ябланица до разклона Плевен/Ловеч. Първо беше заради съмнения за участие на Делян Пеевски. После беше заради липсата на пари.

Последното обяснение на премиера Бойко Борисов от Прага е, че това разминаване е било умишлено. „Официално днес нямаме пари, утре имаме. Така че по документи днес нямаме пари, но от утре ще имаме. Говорил съм с финансовия министър за утре да ги подсигури – когато върнем и пуснем новия търг, да бъде обезпечен“, обясни Борисов пред репортери в Прага.

Всеки с бизнес в България си е направил телевизия, няколко вестника, или няколко електронни сайта и с тях се опитва да мачка правителството по безобразен начин, каза още Бойко Борисов.

„Чух, че някакви гадове са казали, че едва ли не външни посолства или партньори ни били казали да спра конкурса. Това са гадове, които лъжат, мамят, медии-бухалки и негодници в двете посоки. Трябва да им кажа ,че няма да им се дам изобщо – и на едните, и на другите“, коментира Борисов във връзка с публикации в медиите относно спряната обществена поръчка за АМ „Хемус“.

По думите му, „менторите“, които се опитват да се намесят в държавата, са медийните босове.

„Медиите на Прокопиев, медиите на Пеевски, медиите на кой ли не. Всеки, който има бизнес в България, си е направил или телевизия, ако е по-богат, или няколко вестника, или няколко електронни сайта и с тях се опитва да мачка правителството по безобразен начин. В същото време аз да се гърча и да ме питат кой виждам в огледалото“, коментира премиерът.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране