14.07.2016 | 22:03
Борисов опрости 14 млн. дългове на ЦСКА
Разпуснаха автентичния клуб

Дълговете на ЦСКА към НАП бяха опростени от премиера Бойко Борисов. Сумата е към 14 млн. лв. задължения на автентичния клуб, който отива към тотално закриване. По този начин парите ще останат невзети от държавата, а новото дружество на Гриша Ганчев остава единствено, което ще носи червената фланелка. Вчера футболистите на автентичния клуб бяха разпуснати. Треньорът Адалберт Зафиров трябваше да заведе отбора на лагер в Трявна, но часове преди това на играчите е казано, че спират тренировките. Причина е решението на спортното министерство да прекрати договора с автентичния ЦСКА за базите и стадиона.

„Що се отнася до футболния клуб ЦСКА – ако има законов начин, не 11 милиона, а и 20 милиона да са необходими за опрощаване, бих настоял пред колегите да вземем такова решение. Защото ЦСКА не е кой да е клуб. Аз съм левскар, но ЦСКА са постигнали най-много. Призовавам хората от „червения“ клуб да си стиснат ръцете“, обяви Борисов пред бТВ.

Благодарностите към него не закъсняха и от сайта на ЦСКА-София обявиха, че всичко се е наредило както трябва. „Няма как да не се чувстваме щастливи след последните събития и решението на министър Кралев. Решение, което е изцяло в полза на българския спорт и което зарадва половин България. Футболен клуб ЦСКА ще играе там, където е неговият дом – в сърцето на София, стадион „Българска армия“. Армейци, искаме да ви благодарим за подкрепата през цялото време и за ентусиазма и желанието, с което се борихте за нашия клуб. Ръководството на ЦСКА желае да поднесе специални благодарности на премиера г-н Бойко Борисов, както и на министъра на спорта г-н Красен Кралев.

Със своите точни и навременни действия те помогнаха за спасението на хегемона на българския спорт. Благодарим ви, господа“, съобщиха от клуба. „Принципалът е взел решение и това е тяхно право. По този начин обаче Министерството на младежта и спорта лишава държавата от 14 млн. лв. Грубо са ощетени и всички кредитори. След това решение до голяма степен се слага край на оздравяването на ЦСКА. Кой е луд да изплаща близо 25 млн. задължения и да няма къде отборът му да играе и тренира? Това не е нормално“, заяви синдикът на автентичното дружество Дора Милева.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране