25.08.2017 | 15:58
Борисов отново ни предаде – хиляди работни места с по 4000 лв. заплата изгарят
В опит да остане на власт, Бойко е предал българския интерес и ще подкрепи исканията на френския президент Еманюел Макрон

В опит да остане на власт, Бойко Борисов е предал българския интерес и ще подкрепи исканията на френския президент Еманюел Макрон. Това стана ясно, след първите срещи. Президентът Румен Радев се опита малко да овладее ситуацията, но правомощията му са ограничени и реално няма той да гласува. Според него, решението е в кохезионната политика. Т.е. ЕС да даде повече пари на Източна Европа, за да се изравни стандартът на живот. Така ще се изравнят и заплатите, и няма да има “социален дъмпинг”.

ЕС обаче затяга кесията, а престъпници като Бойко го обслужват, защото нямат никаква вътрешна поддръжка да са на власт и разчитат само на чуждите си господари да ги крепят.

Става дума за около 70 хиляди български камионджии, които дори в момента са под репресия заради “закона Макрон”, който противоречи на европейското право, но се прилага. Това е закон, който въвежда задължения да се ползва хотел и периодично шофьорът да се връща в Родината си за почивка. Вместо нашите политици да притискат ЕК да накаже Франция за този откровен протекционизъм вътре в ЕС, те сега ще му помогнат да легализира тези незаконни действия, чрез промяна на самите европейски директиви.
Един шофьор на камион получава около 4000 лв. чисти пари, които внася в българската икономика. Това е доста по-малко от заплатата на французина, но е огромна полза, спрямо нашия жизнен стандарт. От полза е дори за страни с по-висок стандарт от нашия като Полша, които си защитават интересите.

За Бойко обаче е важно какво е от полза на него самия, а не на народа. Така ще загубим 70 хиляди човека, които вкарват по 2000 евро месечно от износ на услуги. Общата годишна загуба за България ще е 1,7 милиарда евро, или около 3,3 милиарда лева. Нормативното вдигане на заплатите и осигуровките няма да доведе до повече пари за нас, просто защото тогава парите ще идат при франсетата. Те затова и правят всичко това.

А Полша бе обявена от Макрон почти за терористична държава с няколко много остри реплики във Варна. Така е в ЕС – който си брани правата, рано или късно става терорист. А който слушка като Бойко, и държи народа си в мизерия – той получава европейски медали и потупвания по рамото.  Хипотетично има един малък шанс да не бъдем такива предатели.

Добри Божилов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране