10.06.2017 | 11:53
Борисов се хвали: Стенограмата за КТБ е в моя услуга!
Очаквам в понеделник указ от президента за отстраняването на Пламен Узунов, заяви премиерът

“Да благодарим на ЕК, че отпусна нови 200 млн. лева за столичното метро преди няколко дни. Така 800 млн. лева отиват за столичния “Метрополитен“. Булевардът отвън се асфалтира и до седмица ще е готов. Огромен строеж за близо милиард, насочен към работещите, учещите се и към самите столичани“.

Това каза премиерът Бойко Борисов, който заедно с кмета Йорданка Фандъкова и транспротният министър Ивайло Московски направи инспекция на третия лъч на метрото в София.

Връзваме тази линия с Пернишката железница. 50 000 човека е капацитета. Огромна помощ от ЕК. Нещата се движат в срок. Най-съвременните влакове. Скоро ще видим къртицата на Александровска болница, другата година октомври ще излезе на театър “София“, добави министър-председателят.

Борисов обясни, че след това отива на среща в МВР, където ще се обсъжда административната реформа.

„Сега ще правя съвещание в МВР във връзка с административната реформа, особено в службите на КАТ. Има много субективни причини – нямали компютри, сгради, хартия, сайт. Извикал съм 15-20 началника, и от данъчните и финансите. Надявам се в най-скоро бъдеще тези бележки и номерца, които се взимат и хората чакат с дни, ще ги ликвидираме.“

Той коментира и темата с оградата по българо-турската граница. “Ние се договорихме със съседите, че това е предпазно съоръжение. То ще бъде ефективно, когато свършат обществените поръчки и бъде накичено с термокамери и новите коли. То не е защитна стена! Когато го има, граничните служби ще им е по-лесно да охраняват“, каза той.

“Не съм гледал интервюто на президента! Има много желания за власт! Аз не съм този, който ще наруши добрия тон, въпреки че имам повод. Да ги вземат всичките служби, щом ги искат – всичките да ги вземат“, коментира още премиерът във връзка с интервюто на президента Румен Радев, който заяви, че разузнаването трябва да се върне в президентството.

“Заварихме едно постановление, което напомня за “Уестингхаус“ – да купим “Грипен“. Вчера Анастасов, познавах го лично, и със своите действия е спасил живота на другите двама. В случая сме купили най-добрия хеликоптер в света. И в случая сме загубили 50 млн. освен безцения човешки живот. 50 млн – колкото коледните надбавки на пенсионерите. Когато говорим за такива скъпи играчи бих попитал г-н Радев, защо единствено неговият шеф Корнелия Нинова не подкрепи 2% за въоръжаване. И аз и казах публично, че ако подкрепя нейната теза от КСНС ще излезем в тежък конфликт“, коменитра още той.

“КСНС беше единственото място, където отговорните хора в държавата могат спокойно да разговарят, оттук нататък ще участвам на КСНС само ако медиите са вътре. Няма да допусна да ме карат с друга държава и някой да си прави евтин пиар. Ако след това ще ми държат гарес за всяка дума или ще става ясно след 2-3 години, не виждам абсолютно никакъв смисъл да се прави без медии. Така че оттук нататък моето участие ще бъде свързано само ако 100% се предава по телевизията или долу на монитори, а не след 2-3 години да ми вадят думи и коментира. Това направиха вчера“, заяви Борисов.

“Стенограмата за КТБ е в моя услуга, прочетох я днес. Всички стенограми да се публикуват и аз да публикувам стенограмата за Грипен. Да ги вземат всичките служби ако искат. Ето сега развил се болт на НСО кой носи отговорност, ако мога да прехвърля цялата отговорност на президента“, каза министър-председателят.

“Най-добронамерн съм! Стиснах си зъбите забраних на групата да говорят на трибунка за назначенията на патриотите на въпрос от Кутев. Вчера Радев отговори ли за неговия министър и съветник, че се е направил на Хитлер, каза ли той, че е надопустимо“, заяви премиерът.

“Виждате как от една шега, трябваше да му вземе главата. Свестно момче беше. Снимал се в музей. Когато хвърляш камъни в стъклена къща, ще се счупи и твоето прозорче. Очаквам в понеделник указ от президента за отстраняването на Пламен Узунов“, заключи Борисов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране