24.03.2024 | 12:03
Борисов унизително клекна пред ПП-ДБ! Кабинетът е договорен – от ГЕРБ участват само Габриел и Росен Желязков
Вождът на ГЕРБ принуден да смени главния прокурор и шефа на ДАНС. Галя от Посолството ли го притисна?

Вождът на ГЕРБ Бойко Борисов за когото от години е всеизвестно, че не може да му се вярва на една дума, защото е един от най-унизителните политици били начело на България. Оказа се, че той е клекнал пред Кирил Петков и Асен Василев. По информация на Новини.бг., Борисов е обещал мило и драго на хората от ПП-ДБ, за да не бъде закачан.

Правителството е договорено. Единствените двама представители на ГЕРБ ще бъдат Мария Габриел – премиер и външен министър, и Росен Желязков – министър на иновациите, за да освободи мястото на председател на парламента на ген. Атанас Атанасов.

Вероятно е обаче и Ивелина Василева да поеме поста на екоминистър.

Бойко Борисов се е съгласил да се подпише условие в съвместното споразумение. Според което до 30 юни да бъдат сменени всички началници на службите. Като се започне с председателя на ДАНС Пламен Тончев, когото Кирил Петков и ген. Атанас Атанасов отдавна брутално нападат – в Агенцията стои като резервен играч бившият депутат от “Продължаваме промяната” Петър Петров.

В същото време от ГЕРБ са се съгласили да бъдат изпълнени процедурите по избора на нов ВСС. Така максимално бързо да бъде отстранен Борислав Сарафов и да бъде избран за главен прокурор някой, посочен от Христо Иванов.

Защо Бойко Борисов предприема този самоубийствен акт? Ако всичко това се осъществи – ГЕРБ ще се взриви отвътре, а Бойко Борисов ще падне жертва. Той няма да може да издържи втора война на прокуратурата срещу него.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране