22.04.2024 | 11:46
Борисов заповяда на Главчев да уволни и областните управители
Първата рокада е в Бургас, трима се оглеждат за губернатори на Пловдив

Чистките на служебния премиер Димитър Главчев в държавната администрация не само ще спрат, но и ще продължат като следваща цел е рокади по местата на областните управители. Главчев се зарекъл да подмени почти всички губернатори, а първата смяна ще е в Бургас, където се говори, че проф. Мария Нейкова ще седне в стола на омразния дори на общинарите управник Пламен Янев.

Според запознати е възможно вместо Нейкова, която се изпокарала с президента Румен Радев, Главчев да избере настоящият заместник на Янев – Владимир Крумов, който се ползвал с одобрението на местните парламентаристи. В столицата Вяра Тодева се опита да спаси кожата си, организирайки среща за провеждането на изборите, ала премиерът щял да отстрани и нея, тъй като масово общинските съветници от ГЕРБ не могат да я търпят и постоянно я обвиняват, че обслужва съпартийците си от „Продължаваме Промяната” – ДБ. Самата управничка пък си заби ножа, след като изпрати писмо на Главчев, за да му иска още пари за реставрацията на фигурите от паметника на Съветската армия, а сред познатите си премиерът е прочут с отказа си да харчи средства за безумия, както сам признава.

Пловдивчани също ще имат нов областен управител, като на този етап трима били кандидатите за стола на д-р Илия Зюмбюлев. Назначение на премиера Николай Денков, Зюмбюлев си отива категорично, разясниха от „Дондуков” 1, а за стола му се спрягат номинациите на Дани Каназирева, Ангел Стоев – човек на президента Румен Радев и два пъти бивш губернатор на областта, както и на затоплилия отношенията си с Бойко Борисов – Здравко Димитров-Зико. Последният обаче е с най-малки шансове да оглави управата, смятат от кабинета на премиера Главчев. Рокада ще има и в Благоевград, където си отива Мария Димова, а за креслото й се спряга името на бившия депутат от ГЕРБ Георги Динев.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране