07.09.2016 | 0:01
Ботев осигурен до зимата
"Канарчетата" търсят нов собственик след оттеглянето на Румен Чандъров и Георги Самуилов

Ботев Пд е осигурен финансово до зимата. С помощта на рекламни договори „канарите“ ще успеят да довършат есенния дял от шампионата. Очаква се досегашните шефове Румен Чандъров и Георги Самуилов да изплатят заплатите на футболистите за август и септември. Вероятно в „Коматево“ ще свият разходите за заплати на футболисти и ще се залага на доста юноши от школата. Президентът на клуба Ангел Палийски пък се е опитал да внесе спокойствие в съблекалнята. Той е заявил на футболистите, че иска от тях да се раздадат в мачовете и ако трябва, да умрат на терена, за да могат да напълнят отново трибуните. „Вие ще сте катализаторът за случващото се в Ботев Пловдив! За заплати не мислете, има ръководство, което ще мисли за това“, казал Палийски.

Скоро организираните фенове ще получат и акциите на клуба от Чандъров и Самуилов. В понеделник двамата обявиха, че се оттеглят, защото не може да си позволят да инвестират в клуба, и да бъдат ръководени от група гамени. Те ще продължат да помагат на школата, но за момента не се знае докога.

Чандъров и Самуилов обосноваха решението да напуснат „Колежа“ с „нагнетяването на напрежение“ от привържениците. Връхната точка беше при представянето на Николай Митов за треньор. Тогава група запалянковци го нападна с викове „говедо“ и му дадоха метла, за да се измете сам. Последва бързо извинение, което обаче не разколеба бизнесмените.

„Това, което ни накара да станем част от Ботев, бяхте именно вие и вашата неизчерпаема енергия. Именно тя запали искрата в нас. За съжаление същата тази „енергия“ разруши отношенията помежду ни. Ние сме хора с достойнство, доказали сме се в това, което работим, и не приемаме някой ултимативно да нарежда какво и как да правим.

Колко от вас са били треньори, мениджъри, директори, за да видят и знаят как се случват нещата отвътре? Колко от вас са плащали някога заплати? Започнеш ли да управляваш един бизнес, един отбор – нещата стоят по друг начин. Кой управлява, кой кадрува в отбора – ние или вие?! Оттеглянето ни ще е постепенно. Дано вашият модел да се окаже по-успешен“, съобщиха Чандъров и Самуилов.

Довечера фенове ще се съберат на среща в „Коматево“, за да дискутират бъдещето на клуба. „Сега повече отвсякога е нужно да покажем нашата сплотеност и в духа на толерантния и ползотворен диалог, да намерим най-правилния и верен път за излизане от поредната криза“, съобщиха „бултрасите“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране