06.11.2015 | 0:23
„Ботев“ (Пд) ще има пореден нов собственик
Цветан Василев отстъпи акциите си на строителното дружество ИПС.

Поредна смяна на собствеността се очертава в „Ботев“ (Пд). Според агенция „Пловдив Дерби“ до няколко дни акциите ще бъдат прехвърлени на няколко бизнесмени, един от които е шефът на софийската детско-юношеска школа ДИТ – Румен Чандъров.

През август 2014 г. тогавашният собственик Цветан Василев отстъпи акциите си на строителното дружество ИПС. То пък на свой ред ги прехвърли през март т. г. на сдружение „ПФК „Ботев“ Пловдив“, което притежава мажоритарния дял (61%).

Още през лятото председателят на Съвета на директорите на клуба Ангел Палийски призна, че води разговори с Чандъров и го е поканил да инвестира в „Ботев“. Вчера Палийски свика извънредна среща на ръководството, за да се обсъдят именно предстоящите промени. Очаква се новите собственици да обявят и плановете си за възобновяване на строежа на ст. „Христо Ботев“. Също така се чака и нов спонсор на клуба в лицето на една от телекомуникационните компании.

Първата промяна обаче беше направена в представителния отбор. Там бяха върнати Йордан Христов и Пламен Николов, които през миналата седмица бяха извадени по решение на треньора Ермин Шиляк и по настояване на феновете. Засега остава в сила наказанието на други двама отстранени – Мариян Огнянов и Жоел Чибамба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране