29.10.2016 | 11:36
Божо Кравата се е разхождал свободно докато МВР уж го търси под дърво и камък
Дори е бил но концерт в Пловдив

Божидар Кузманов-Кравата, който беше сред най-издирваните хора у нас през лятото, изобщо не е напускал страната и се е разхождал свободно из страната. Дори е бил но концерт в Пловдив, съобщава „168 часа“.

33-годишният мъж стана публичноизвестен след 8 юни, когато управляваният от него ресторант „4You“ в централната част на Слънчев бряг се превърна в кървава арена. На 8 юни заведението стана лобно място на 46-годишния Александър Алексиев, едновременно гард на Димитър Желязков – Митьо Очите, и съдружник в „Аркус сигурност Бургас“, а несебърският бос получи 7 куршума в тялото и все още е на легло.

Божо е избрал различна стратегия от авера си Марчо Марков, който също като него изчезна на 28 юни. Това е денят, в който разследващите на убийството и опита за убийство в „4You“ привикват част от свидетелите на кръвопролитието за следствен експеримент – по-точно само тези, които във въпросната вечер са били в заведението в компанията на Кузманов, без другите, които са пристигнали заедно с Митьо Очите.

Този факт очевидно усъмнява Кравата и Марчо Марков – двамата „пропускат“ експеримента и потъват в неизвестност. Кузманов се сдобива с червена бюлетина на Интерпол малко по-късно. След внезапната му поява на 19 октомври обаче официалната теза на защитата му е, че той и не подозирал за издирването си.

Дори и да беше се изправил очи в очи с полицейски патрул, Божо трудно би бил разпознат поради сериозните разлики между актуалната му визия и разпространената от МВР снимка. Кравата не е променил съществено външния си вид си през трите месеца и половина отсъствие. Разликата между фотоса, вероятно доста стар, и оригинала бе очевидна и на 10 юни, когато репортер на пресгрупата успя да се срещне и разговаря с него.

По това време той все още е само свидетел. Тогава Кузманов заяви, че не познава лично Митьо Очите, но разкри, че имали среща, за да изяснят „едно недоразумение“. Самият Желязков твърдо поддържа версията „вечеря с едно приятелче“ във въпросния ресторант, където имали запазена маса.

„Уговорката беше да разговарям само с Христо (Широков – близък до Димитър Желязков, преди година той проби в политиката и стана общински съветник в Поморие), 10 минути преди срещата разбрах, че ще идва и Очите. Но не съм очаквал да нахълтат 30 човека. Митьо влезе и тръгна към местата, където бяхме седнали, крещеше и разхвърляше масите по пътя си. Подадох му ръка, а той ме удари с юмрук по брадата. Паднах и в следващия момент се чуха гърмежи. Беше страшно, според мен се стреляше и отвън към ресторанта, първо смятахме да избягаме откъм кухнята, но се оказа, че отзад също има от хората на Желязков. Измъкнах се през градината на ресторанта“, разкрива Божидар.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране