04.07.2018 | 21:15
Брат на депутат от ДПС убил данъчния Иво Стаменов?

Братът на депутата Димитър Аврамов може би е съпричастен със смъртта на убития данъчен Иво Стаменов.

Припомняме, че преди дни разследващите се похвалиха, че са разбили престъпна група, подготвяла убийства на данъчни и полицаи. Специализираната прокуратура е повдигнала обвинения на четирима участници в организирана престъпна група за рекет, действала на територията на София и други градове от март 2016 г. Бандата, в която влиза брат на депутат, е следяла убития на 19 декември м.г. в София данъчен Иво Стаменов, гласи лаконичното съобщение от прокуратурата.

Медиите обаче разкриха, че за ръководител на групата е заподозрян Борислав Аврамов, неговият брат в момента е народен представител от ДПС, но в предходно НС бе депутат от ГЕРБ. През юли 2012 г. Димитър Аврамов бе арестуван в дома си в Монтана по обвинение, че е поискал и получил подкуп от местен едър земеделец, за да уреди проблемите му със земеделските служби. ГЕРБ го изключиха от редиците си, а по-късно той прегърна идеите на ДПС.

Борислав Аврамов и още двама обвиняеми са били задържани на 3 юли 2018 г. Четвъртият участник пък изтърпява присъда за незаконно притежание на оръжие в Бургаския затвор.
Според събраните доказателства чрез брутални силови действия и срещу солидно заплащане групата е решавала финансови спорове, поемала е и е изпълнявала поръчки за „наказателни акции“ срещу конкретни хора или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Има доказателства, че са възложили следене и побой над застреляния на 19 декември 2017 г. в София директор на звено „Фискален контрол“ в НАП Иво Стаменов. Предстои разследващите да установят дали участници в групата или ангажирани от тях лица имат връзка с покушението над данъчния служител.

На снимката: Ивайло Стаменов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране