07.09.2016 | 0:01
Британският депутат, забъркан с мъжки проститутки и дрога, подаде оставка
Ваз се оттегли като председател на влиятелна парламентарна комисия по вътрешните работи

Кийт Ваз е подал оставка по-рано днес. Скандалният депутат бил разкрит, докато си поръчва мъжки проститутки от Източна Европа.В изявление по повод оттеглянето си, Ваз казва, че онези, които настояват другите да се отчитат, лично трябва да носят отговорност.

59-годишният Ваз беше министър по европейските въпроси в правителството на Тони Блеър и е един от първите британски министри с азиатски произход. Ваз е роден в индийско семейство в Йемен.

Оглавяваната досега от Ваз комисия се занимава с имиграцията, политиката по отношение на наркотиците и хората, предлагащи секс услуги. Миналия месец Ваз беше заснет да се среща с мъже на повикване в свой апартамент, който пък се намира близо до дома му в Северен Лондон. В един от записаните разговори, отпечатан в „Дейли мирър”, Ваз предлага да купи кокаин, макар да казва, че няма да го ползва той. Политикът напомня на мъж да донесе на срещата им афродизиак.

Историята, разказана с разтърсващи подробности, типични за британските таблоиди, предизвика полемика дали вестникът не се е намесил неправомерно в личния живот на Ваз.
Изданието изтъкна, че има право да се рови по-дълбоко в темата заради заемания от Ваз пост, който е пряко свързан със законодателството, засягащо наркотиците и платените секс услуги, а това превръща случилото се в обществено значимо.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране