17.04.2016 | 0:01
БСП: България е обречена на гибел
Калоян Паргов бе очаквано преизбран на XIII-та конференция на софийските социалисти

„Посоката, в която се движи страната ни, я обрича на гибел.”  Това каза Калоян Паргов, председател на Градския съвет на БСП-София на XIII конференция на столичната организация на партията, цитиран от БГНЕС. Той днес бе преизбран на поста от софийските социалисти със 139 гласа на делегатите, а опонентът му Борис Цветков получи едва 39. „Няма друга по-важна политическа задача от предсрочното, дори незабавното прекратяване на мандата на сегашния парламент и правителство. Необходимо е радикално преобръщане на посоката, в която се движи страната, тъй като сегашната я обрича на гибел“, допълни Паргов.

Според него „независимо от привидната стабилност на дясното коалиционно управление, расте масовото усещане за нестабилност на властта“.  Паргов посочи, че нестихващите скандали и противоречия на няколко пъти изправили уж голямото парламентарно мнозинство на ръба на оцеляването. „Високите нива на корупция във всички сфери, включително и граничите власти, предопределят високи нива на риск за вътрешния ред и сигурността на българските граждани, както и издръжливостта на без това крехките национални социални системи. Успоредно с всичко това икономическата среда и бизнесклиматът в страната продължават да се влошават”, каза пред делегатите шефът на столичните социалисти.

Той изтъкна, че само от началото на тази година близо 30 000 малки и средни предприятия са обявили фалит или са изпаднали в неплатежоспособност. „Дясното правителство се опитва да компенсира бюджетните дефицити с откровено антисоциални мерки, ограничаващи достъпа до здравна система и лекарствена помощ“, добави Паргов.

Малко по-късно по темата с гибелта се изказа и председателят на БСП Михаил Миков. Той обаче видя края на ГЕРБ. „Сега големият въпрос е какво ще се случи в десницата след ГЕРБ. Не по-маловажният въпрос е докога ГЕРБ. Лично смятам, че вече се очертава в краткосрочен план – половин, една, две години финалът на този пореден десен проект, който успяваше да събере интересите на онези, които бяха и в СДС, и в НДСВ“, заяви Миков.

Според него в последната година и половина БСП е успяла да задържи „представителството на левицата“. Хората „интуитивно и неосъзнато“ усещали какво се случва в техния живот в условията на дясна политика – здравето и образованието се превръщали в стока.  „Държавата обслужва бизнес интереси и все повече от демократична се превръща в корпоративна“, коментира още Миков, цитиран от „Фокус“.

1 коментар

  1. КАНАРИН каза:

    За да не изчезне БСП, като дребна социалпопулистка партия нейните лидери и партийни водачи трябва да подкрепят социално икономическите искания на народа ни. Без да са прекалени основна част от тях са следните:
    1. Каква данъчна система Ние искаме:
    –прогресивно стимулиращо данъчно облагане/минимална заплата минимален данък, максимални доходи по голям данък/;
    -социални и здравни осигуровки до максималната държавна заплата /президент, председател на НС и МС, висш магистрат и пр./;
    – семейно подоходно облагане/ насърчаване на раждемостта и демографското развитие/.
    – Диференциран ДДС : по нисък ДДС за детски стоки и храни, стоки от първа необходимост/лекарства, хляб, книги и пр./.
    2. Преразпределение на брутния вътрешен продукт/БВП/- 45% за социални, просветни нужди и за укрепване на националната сигурност/въоръжени сили-БА, МВР, служби за сигурност НРС-ДАР, ДАНС/. Икономическа, финансова подкрепа и намаляване на административната тежест върху малкия и среден бизнес, държавно регулативно поддържане и развитие на национално определящи промишлени, енергийни и инфраструктурни проекти/АЕЦ,ЮП, и др./. Укрепване на златно-валутния борд и българския лев.
    3. Ефективна пенсионна система- премахване на очевидните нарушения и периодично преизчисляване на пенсиите не актуализирани от 2007 г., осъвременяване със средно месечния осигурителен доход/СМОД/, спиране нарастването възрастта на пенсиониране/жени-61г., мъже – 64г./, запазване правата на военнослужещи, полиция и органи на сигурност.
    4. Национална доктрина за запазване на българската държавност гарантираща:
    – съчетаване на национални и евроатлантически хуманно християнски ценности, не приемане на политическата целесъобразност на криво разбраната и налагана деструкционна политика на ЕС ;
    – демографско възраждане и укрепване на България;
    – ефективна и бърза правосъдна и правораздавателна система;
    – защита на териториалния ареал на българския народ, националния суверенитет-териториален, въздушен и морски, границите неприкосновени със строго спазване на законите, недопускане на имигрантска външно контролирана инвазия;
    – укрепване на БА, ВС, МВР и службите на националната сигурност на Република България;
    – санкциониране на всички политически обосновани, провокативни постановки и действия срещу наши съюзници, стратегически партньори, приятелски и народностно близки страни/РУСИЯ, Беларус, Украйна, Молдова и пр./, изкуствено създаващи врагове и застрашаващи икономическата ни сигурност и стабилност на България.
    Дори тази ограничена програма ще спечели 70% от българския народ и ще докаже справедливите социални призиви на БСП

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране