30.10.2019 | 16:03
БСП (Гуцанов) подкрепи Костадинов за балотажа във Варна
От официалния щаб на партията обаче нервно заявиха, че позицията им ще стане ясна утре

Структурата на БСП – Варна официално подкрепи Костадин Костадинов на балотажа в града. Все още обаче не е ясна позицията на националното ръководство на партията, както и на вече бившия кандидат-кмет Анелия Клисарова, която бе издигната от БСП и остана трета. Именно с Костадинов бяха свързани огромни вътрешнопартийни скандали преди месец. Изпадналият в немилост при Корнелия Нинова и със снето политическо доверие местен лидер Борислав Гуцанов предложи да бъде издигнат Костадинов, делегатите на градската конференция го подкрепиха. Нинова и заместникът й Кирил Добрев обаче лансираха Клисарова.

Позицията на БСП – Варна от днес не е изненадваща, тя следва начертаното от Гуцанов поведение. Самата Клисарова е обявила пресконференция утре. Малко след като бе разпространено изявлението на Гуцанов и подчинените му партийци, от официалния варненски щаб на партията съобщиха нервно, че каквото има да казва БСП, ще го каже именно утре на пресконференцията.

„Призоваваме членовете и симпатизантите на партията, левите, лявоцентристките политически организации и движения, всички демократични политически партии и техните избиратели, гражданските сдружения на 3 ноември да подкрепят Костадин Костадинов и да гласуват за промяната в управлението на града ни“, се казва в становището от днес на БСП (Гуцанов). Пред Дарик радио Клисарова пък директно обвини Гуцанов, че и на първи тур е работил за Костадинов.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране