22.11.2016 | 14:47
„БСП-лява България“ умря, Корнелия Нинова гони партии-сателити
Червените се събират на конгрес през януари, ще гонят задкулисието

„БСП-лява България“ умря – соцлидерът Корнелия Нинова ще отлюспва от лявата коалиция партийките-сателити, 13 на брой. Тя е категорична, че левицата има нужда от преформатиране и очистване от задкулисието.

Нинова обяви заявката да прави нова коалиция около БСП с ново име. Това е решено на заседание на Изпълнителното бюро на партията. На него е било взето решение за насрочване на конгрес през януари. „И да, означава намаление на броя на партиите в коалицията“, потвърди тя.

Соцводачката заяви още, че партията има нужда от организацонно потягане на редиците и реформиране преди предсрочните избори. „Без задкулисия, лобита, открито, нов стил в политиката, ще ги направим с тези и тези партньори, организационна промяна. Никакво задкулисие и директен разговор с народа. Даваме си сметка какво може да се случи. Това не са празни думи, започваме реални действия за превръщането на БСП в модерна лява партия“, обеща лидерът на столетницата.

Соцлидерката категорично отрече новият шеф на Пътната агенция Дончо Атанасов да има отношение към БСП, въпреки че е бил червен депутат в 37-то НС. „Нямаме отношение към това назначение, не е обсъждано с нас, разбирам го сега от вас“, призна тя.

Но не подмина да коментира оставката на шефа на АПИ Лазар Лазаров, като намекна, че това е предварителна евакуация в навечерието на евентуално разследване. „Дали е по лични причини, или поради други съмнения? Бяга ли предварително пред обвинения за корупция?“, подхвърли Корнелия Нинова. БСП има своята позиция по законопроета на омбудсмана за въвеждането на мажоритарната система, но Нинова отказа да я оповести с аргумента, че не е редно депутатите да се инфрмират за решението на ръководството си през медиите.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране