29.11.2016 | 19:45
БСП поискаха предсрочни парламентарни избори на 26 март
Според червените 43-ото Народно събрание се е изчерпало

Лидерът на БСП Корнелия Нинова призова за разпускане на Народното събрание и за предсрочни избори на 26 март. Тя даде брифинг след участието си в Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента.

„Ако ни бъде връчен мандат, ще го върнем веднага. Не бихме подкрепили правителство в този мандат. Ако трета политическа сила получи мандат и прави опит за съставяне на правителство, ние оставаме в опозиция в рамките на този парламент”, каза още Нинова.

Според нея ресурсът и доверието на 43-ото Народно събрание са изчерпани. От БСП предлагат датата на изборите да е 26 март. Корнелия Нинова заяви още, че по време на КСНС е споделена позиция, че новоизбраният президент Румен Радев е избягал от отговорност, нежелаейки да присъства на Съвета при президента. „Той по Конституция все още не е встъпил в правомощията. Смятам решението му да не участва в срещата за правилно, а и да не става алиби за решения на политически сили, за които след това да носи отговорност”, коментира Нинова.

По повод референдума лидерът на БСП подчерта, че ще бъде внесено предложението на партията й за мажоритарно гласуване в смесена система.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране