10.02.2017 | 21:43
БСП с реакция след напускането на Йончева, прави я депутат от гражданската квота
Корнелия Нинова прави нелепи опити да потуши скандалите в президентството, където генерал Деси и Соломон Паси командват „неприятната изненада“ Румен Радев

БСП прави Елена Йончева депутат от гражданската квота. Поканата до журналистката, която днес напусна отвратена президентството, е дошла минути след обявяването на оставката й, научи МИГNews.info.

За потули скандала в президентството, председателката на БСП Корнелия Нинова е решила на момента да я включи в депутатската си листа за парламентарните избори през март. Тя е действала „на пожар“, тъй като до тази вечер името на Елена Йончева никога не е било обсъждано за кандидат-депутат от БСП. Така Нинова прави нелепи опити да защити президента Румен Радев, който се оказа слабохарактерна личност – напълно подвластна на неуравновесената си втора жена и на задкулисните кръгове, които пробутаха новите му „съветници“ и „жълтото „служебно правителство на Огнян Герджиков.

Днес Румен Радев назначи нови съветници. Но любопитното е, че се са от екипа на Росен Плевнелиев. Невин Осман-Йорданова става съветник по правни въпроси, като същата е заемала поста и по времето на бившия президент. Даринка Владова също остава на длъжността съветник по „Българската Коледа“, а Ирина Николова-Гъркова – съветник по духовност и култура. Гъркова пък е била директор „Връзки с обществеността и протокол“ на Министерството на правосъдието до 2011 г., а след това бе в екипа на вицепрезидента Маргарита Попова.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране