20.05.2015 | 8:17
Черна борса преди финала за Купата на България
Левскари поискаха оставката на Константин Баждеков

Финалът за Купата на България между “Левски” и „Черно море” наближава, поради която вече се заформи черна борса с билетите за този мач. Както е известно, много от запалянковците на “сините” искат да бъдат на стадион “Лазур” на 30 май, но все още не могат да се снабдят с ценните хартийки.

Такива вече се предлагат в сайт за обяви, където човек от Брацигово предлага два пропуска за Сектор “Г” срещу 80 лева. Офертата за един билет е 50 лева. А реалната цена на билета е 12 лева. “Продавам билети за предстоящия финал за Купата на България между “Левски” и „Черно море”. Билетите не съм ги закупил с целта да ги продам, но така се стекоха обстоятелствата, че ще пътувам в чужбина точно в деня, в който е мача. Билетите са за Сектор “Г” – две съседни места. Цената за едната бройка е 50 лева, а ако се закупят двата билета ги давам за 80 лева общо”, пише в обявата.

Донякъде виновен за ситуацията при „сините” е финансовият директор Константин Баждеков, който отказа предоставяните 10 000 билета  като поиска само половината – 5000, те пък свършиха за броени часове и привържениците на тима са бесни.

Поради тази причина Националният фенклуб на „Левски” и тръст „Синя България” излязоха с обща позиция, с която искат оставката на изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков. Те недоволстват от неадекватната позиция с искането на билети за финала за Купата на България, както и заради други нарушения. „Националният клуб на привържениците на „Левски” и Тръст „Синя България”се чувстват длъжни да защитят интересите на левскарската общност, като изразят възмущението си от действията на изпълнителния директор на клуба Константин Баждеков. 1. Неадекватно ниската заявка за билети за финала за Купата на България срещу „Черно море” създаде напрежение между привържениците на „Левски” при продажбата и разпределението им.

2. В нарушение на изрично решение на Управителния съвет на клуба бяха спрени от продажба билетите за деца до 18 години с цена от 1 лев. Нарушението, извършено в този случай от изпълнителния директор, е самоуправство и нарушение на устава на ПФК Левски АД, за което той носи отговорност пред акционерите му. 3.

В споменатия мач срещу „Славия” свършиха билетите за Сектор „Б” далеч преди да бъде надхвърлен капацитета на митичната за левскарската общност трибуна. За всичко това отговорността пада върху Константин Баждеков и очакваме той да я поеме. В случаи на ново самоуправство или грубо погазване на интересите на хилядите привърженици на „Левски”, двете организации ще поискаме официално неговото отстраняване от ПФК Левски”, се казва в общата декларация. Част от привържениците вече вдигнаха плакати срещу Баждеков от трибуните, които красноречиво говорят за тяхното мнение спрямо управника.

Междувременно ръководството на ПФК „Левски” реши да ограничи медийните изяви на футболистите от представителния тим до финалната среща за Купата на България срещу „Черно море“. Футболистите няма да дават интервюта преди и след двата мача до края на първенството срещу „Локомотив” (Пловдив) (22-и май) и „Марек” (26-и май), информираха от клуба.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране