13.08.2015 | 0:05
„Черно море“ спечели и Суперкупата на България
Варненци спечелиха с 1:0 срещу "Лудогорец"

„Черно море“ е новият носител на Суперкупата на България по футбол. Варненци, които са настоящите носители на Купата на страната, спечелиха с 1:0 мача срещу шампиона „Лудогорец“, игран на бургаския ст. „Лазур“. Попадението вкара Мехди Бурабия в 15-ата мин. Тогава французинът засече центриране на Стефан Станчев.

Веднага след това варненци имаха шанс да удвоят, но Живко Петков би в аут, след като излезе сам срещу вратаря Владислав Стоянов.

В 32-рата мин. бразилският халф на разградчани Лукас Саша също излезе сам срещу вратаря на съперника – Георги Китанов, но при опита си да го прехвърли, прати топката над напречната греда. След почивката Китанов спаси опасен шут на румънеца Андрей Препелица. В 79-ата мин. друго от новите попълнения в „Лудогорец“ – Джонатан Кафу, вкара гол, който обаче беше отменен заради засада.

Това беше и първа Суперкупа в историята на „Черно море“, а треньорът на „Лудогорец“ Бруно Рибейро е поставен под още по-силно напрежение, след като се размина с трофея въпреки скъпата селекция. Преди това тимът отпадна още на старта си в квалификациите за Шампионската лига, а не се представя убедително и в А група.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране