29.10.2017 | 15:26
Често сме имали простаци на власт, но в това правителство са цяла орда
Но на кого да се сърдим - ние си ги избрахме!
Велизар Енчев

Често сме имали простаци на власт, но в това правителство са цяла орда

Ако езикът е огледало на мисълта, речникът на вицетата Валери Симеонов и Красимир Каракачанов разкрива мисловен процес на хамали и плейметки.

За вицето по тишината бременни жени са с „инстинкт на улични кучки“, а достойното поведение на бойните летци в Граф Игнатиево е „национална измяна“. Македонстващият министър мисли обратното и предпочита да има „млади буйни пилоти, а не заспали плъхове”.
Когато политици на висок държавен пост вкарват в публична употреба понятията „улични кучки“ и „заспали плъхове“, такива трябва да се изхвърлят от властта на минутата, защото са обществено опасни.

Зловещата ирония е, че отговарящото за демографията вице нарича изнасилени малолетни „улични кучки“, вместо да предложи крути мерки срещу изнасилвачите. А какъв ще е бойният дух на една армия, щом военният й министър говори за „заспали плъхове“ в нейните редици?

В България някой-друг простак често е успявал да узурпира властта. Но в това правителството тези са цяла орда и нямат спирачка. Но на кого да се сърдим – ние си ги избрахме!

2 коментара

  1. Експерт каза:

    Не сме ги избрали ние-всички българи, а платените цигани, наредените на държавни служби некъдърници и семействата им.Не познавам нито един човек с висше образование,който работи в частния бизнес и харесва тъпаците от ГРОБ.Иска са дупе да разчиташ на акъла и ръцете си и да си изкарваш хляба честно, а не като платена мижитурка в държавна администрация.Именно заради това никой не харесва частния бизнес, защото е независим от ГРОБ и не могат да му дават 50 кинта , за да гласува за тях.А накрая е Цецо акъла брои гласовете и всичко се умножава по 2.
    Май идва време да им покажем, че ние сме умните и красивите, а не грозните Цеца, Лиляна, Боко и т.н.

  2. .Керпеден Пенчо каза:

    Кой да ги изрита?Този от кого то се учат ли?

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране