10.11.2016 | 19:40
Да прекалим с шегите и закачките по инфраструктурата на Млечния път!
Апокалипсис: сега или веднага?

Виктор Николаев, НТВ: В социалната мрежа има шеги и закачки. Краят на света ли ще дойде, ако вашият кандидат не стане президент – финал с Млечния път? Край на санирането? ГЕРБ си събират и магистралите… Как приемате всичко това?

Лиляна Павлова, МРРБ: Като шега.

ВН: Някой прекали ли със заплахите, та да има шеги такива в момента.

ЛП: …Та да прекалиме с шегите! Не, хубаво е да се шегуваме. Колкото повече има шеги, толкова поводи за усмивки. Колкото повече се усмихваме – може би ще спрем това противопоставяне. Ако трябва сериозно да говоря, не става въпрос нито за плашене, нито за апокалипсис сега или веднага, и някой да си вземе магистралите, или че нещо ще свърши. Изобщо не е краят на света, не е проблем. Въпросът е принципен. Ако хората подкрепят и искат да подкрепят червена България, леви политики, левите политики, които нашият опонент предлага, то тогава ние трябва наистина да поемем отговорността, че десните политики, които ние предлагаме – това, за което работи правителството – очевидно нещо не е достатъчно. Очевидно нещо не се харесва. Очевидно няма подкрепа. И ако това е така, ние трябва да си тръгнем достойно и да поемем тази отговорност. Но нека да видим. Моето мнение е за неподаване на оставка междинно, на първи тур.

ВН: Разбрахме, че вие и Владислав Горанов най-яростно сте разубеждавали Борисов да не подава оставка.

ЛП: Да, ние бяхме основните говорители на това наше мнение. Иначе много от колегите са на това мнение, защото – основният аргумент е: това все пак е първи тур. Ние по средата на една битка, по средата на една… на полувремето човек не подава оставка, не се отказва.

ВН: Защо го направихте битка за правителството?

ЛП: Това не е битка за правителството. Но просто в полувремето не абдикираш – в средата на мача и средата на играта. Нищо още не е загубено, аз съм оптимист. Аз вярвам все пак в разума, вярвам, че това, което правим, колкото и грешки да сме направили, правим добро. Работим наистина в една правилна посока… Но ако в крайна сметка не получим подкрепа на окончателния, на втория тур, то тогава – тогава това трябва да е решението. (…)

ВН: Накрая изречение и от вас за Доналд Тръмп, от когото чухме, че ще прави магистрали.

ЛП: Виждате ли!

ВН: Ще обновява инфраструктурата.

ЛП: Вижте. Който и да е на власт, трябва да обновява инфраструктура, да работи за инфраструктура. Европа ни дава тези пари само и единствено за да си оправим базисната инфраструктура. Без инфраструктура не може!

ВН: В клипа на вашия опонент обаче мисля, че преди първия тур имаше едно изречение, по памет се опитвам да го възстановя: правим магистрали, а сме в безпътица. Това малко е директно по вашия ресор.

ЛП: Аео!

ВН: Във вашето сърце! Как го приехте – с безпътицата, докато правим магистрали.

ЛП: Важно е по пътищата, които строим, младите хора да не си тръгват от България. А без пътища не може!

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране