07.06.2019 | 12:00
Дано не се повтори кошмарното 0:6! Балъков обеща изненади за мача днес в Чехия
Обновеният ни национален отбор с тежко гостуване в Прага

Националите ни имат тежко гостуване на Чехия днес от 21:45 часа в мач от квалификациите за Евро 2020. И двата тима все още нямат успех в група „A“, която стартира през март. Както е известно, България спечели две точки от мачовете с Черна гора (1:1) и Косово (1:1), след които последва раздялата с Петър Хубчев. Героят от САЩ`94 премина в Левски, а на горещия стол в държавния тим седна друга легенда – Красимир Балъков. Досегашният треньор на Етър обеща изненади за двубоя в Прага днес. Всъщност Бала започна с изненадите още при обявяването на състава. Селекционерът включи няколко интересни имена в състава, който коренно се различава от този на предшественика му.

За предстоящите мачове с Чехия и Косово Балъков реши да повика ветерана Георги Илиев (37-годишен), нападателя на Дунав Исмаил Иса, младоците Станислав Иванов и Кристиан Димитров, както и трима от досегашния си отбор Етър – Христо Иванов, Крум Стоянов и Георги Сърмов. Последният дори е възможно да бъде титуляр в Прага. Балъков до последно ще умува дали да заложи на Иса или на Кирил Десподов на върха на атаката. Логично е обаче да се довери на футболиста на италианския Каляри, който да бъде подпомаган в предни позиции от Ивелин Попов, големия талант от Черно море Мартин Минчев и звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев.

Определено тази вечер ще видим драстично променен национален отбор на България, който преследва победа номер 50 в европейски квалификации.
Домакините от Чехия пък преследват успеха днес след шамара от Англия – тежката загуба с 0:5. Капитанът Иржи Павленка няма да играе срещу България заради контузия в гърба. Новината за травмата на вратаря на Вердер беше съобщена от селекционера на Чехия Ярослав Шилхави.

От състава на домакините отпаднаха още двама – офанзивните полузащитници Владимир Дарида и Борджек Дочкал.

Всички българи се надяваме поне на точка и дано кошмарът в Прага от 2001 година не се повтори, когато ядохме голям бой – 0:6.

Чехия е един от най-неудобните съперници за българския национален отбор. След разпадането на Чехословакия, “Лъвовете” са изиграли точно 5 мача срещу този противник и все още нямат победа. Всъщност резултатите са доста отчайващи – 1 равенство, 4 загуби и голова разлика 1:11. В Прага България записва и едно от най-тежките си поражения с 0:6 през октомври 2001 година.

Днес националите ще направят пореден опит да запишат победа номер 50 в европейските квалификации. Тимът се провали при предишните два опита срещу Черна гора и Косово. Освен това “Лъвовете” ще търсят и юбилеен гол номер 160. Досега головата ни разлика в евроквалификациите е 159:122.

Вероятни състави: 

ЧЕХИЯ: Вацлик, Кадержабек, Сухи, Челустка, Новак, Сучек, Павелка, Янкто, Масопуст, Крейчи, Шик

БЪЛГАРИЯ: Николай Михайлов, Страхил Попов, Васил Божиков, Антон Недялков, Иван Горанов, Георги Сърмов, Георги Костадинов, Тодор Неделев, Мартин Минчев, Кирил Десподов, Ивелин Попов

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране