01.02.2016 | 0:01
Държавата ще дава пари за щангите
Спортният арбитражен съд в Лозана отмени глобата на федерацията

Краят на българските щанги бе отложен след спечелената битка от федерацията в Международния спортен съд в Лозана. Той отмени наложената глоба от $500 000 за допингскандала от март 2015 г., което е прецедент в историята.

Оставиха ни обаче наказанията на показалите положителни проби от замърсени хранителни добавки 11 щангисти и забраната България да участва на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Заради скандала и огромната санкция държавата в лицето на Министерството на спорта се бе зарекла да не финансира повече федерацията, докато не изчисти името си, а да помага само на работещите клубове. Сега обаче нещата се променят.

„Аз, да ви кажа честно, не очаквах подобно развитие, защото много трудно международна федерация отменя глоба. Искам да ги поздравя, че са успели – и адвокати, и федерация. Сега сядаме и разговаряме по темата“, сподели Красен Кралев по повод отмяната на глобата. „При положение, че имат възможност да участват в международни състезания, не виждам причина да няма финансиране. Т.е. падането на глобата означава, че България ще може да участва на международни състезания. Това е мислено, но трябва да обсъдим ситуацията. Въпреки всичко, това е добра новина. При всички случаи трябва много да се внимава как се действа в подготовката, как ще бъде организирано медицинското възстановяване на атлетите, за да не се стига отново до подобни ситуации“, каза още Кралев.

Наказанието на 7 от щангистите изтече през декември, а на останалите 4-ма е до септември т. г.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране