28.09.2015 | 8:06
Дъжд с градушка наводни Поповица
Над 100 коли и камиони заседнали в локвите на пътя
Проливният дъжд, който започна да вали над Пловдив и региона малко след 18 часа днес, наводни пловдивското село Поповица.
От Агенция пътна инфраструктура съобщиха, че временно е затруднено движението по главния път към Хасково, който е наводнен в рамките на Поповица. Говорителят на пловдивската Пожарна Цвятко Дешев потвърди информацията. Положението В Поповица е критично. Над 100 леки автомобили и камиони били заседнали в наводнения главен път в самото село, което е под вода.
„Получен е сигнал за закъсали автомобили на пътя към село Поповица. На място са изпратени два екипа на Пожарната – един от Садово и втори от Пловдив“, заяви Дешев. Закъсалите в наводненото шосе в района на Кемера преди село Поповица автомобили са били три, а останалите коли и камиони заседнали в района на разклона за Чирпан.
„Наводнено беше заведението „Демета“, както и шосето на разклона на главния път към Чирпан и Първомай. Това място винаги се наводнява при проливен дъжд“, каза и кметът на община Садово Димитър Здравков. Той уточни, че в Поповица има и над 10 наводнени къщи, както и много ниви. „За много кратко време падна много проливен дъжд. Не знам колко литра на кв. метър са се изляли, но беше много силен дъждът, а имаше и градушка“, каза още кметът. По думите му в село Катуница например не е паднала нито капка дъжд по същото време, когато Поповица е била под водния ад. Около 18 часа дъждът и в Пловдив почти беше спрял, но жители от калояновското село Дълго поле се оплакаха, че при тях дъждът също е много проливен.
оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране