23.05.2023 | 20:40
Делян Добрев е жертва на Бойко Борисов
Бойко е тръгнал неотлъчно по пътя на Корнелия, която разкара всички смислени, грамотни, интелигентни и дейни хора

Хипотези…

Винаги съм уважавал и дори харесвал Делян Добрев от ГЕРБ, заради принципната му позиция, експертиза и обраност – дефицитни качества в родната ни политика от години!

Днес прокуратурата му поиска имунитета.

Така ли?

Защо?

Първа хипотеза: Значи ли, че той е изкупителната жертва в изриването на политическия боклук на Гешев? Ако е така, объркал се е. Тъкмо почнаха да му симпатизират българите…

Втора хипотеза: Дали пък Делян Добрев не е жертва на Борисов, защото изнесе стоически цялата кампания на ГЕРБ на гърба си? И днес му личи, че го измъчва отвратителната политическата проституция на върха в собствената му партия! Бойко винаги е ревнувал всеки в партията си, ако е по-харесван от него. И винаги е наказвал това!

Аз помня участията на Добрев за цените на тока и газа. Помня разкритията му за далаверите по времето на Василев с договорите със синьо гориво и с колко е бил окраден българския народ.

Затова ли го наказват? Борисов е тръгнал неотлъчно по пътя на Корнелия, която разкара всички смислени, грамотни, интелигентни и дейни хора. Как пък не ѝ е скучно? С това темпо на подражание Бойко ще докара ГЕРБ до под 10% за по-малко от един мандат. Ако в основата на атаката срещу Добрев е той, в ГЕРБ ще започнат тежки разломни процеси още преди да вземат имунитета му до местните избори. И то с гласовете на онези, на които той тъпче властта в устата им.

Е, как да му обясниш, че за да се опази след Магнитски с магнит преди това трябва да привлича всички около себе си, а не да ги предава? И накрая, много пъти съм казвал, че Кирил Петков от Промяната със завидна сръчност реабилитира Борисов и го изпра, докато беше на власт. Само за броени дни Бойко се върна в онази незавидна позиция – да е попивателна на всенародна омраза.

И не, не симпатизирам на партията на Борисов. Още по-малко на него. Но имам предел на погнуса срещу експоненциално ескалиращата политическа мръсотия у нас през последните дни!

И срещу несправедливостта срещу един принципен политик, па бил той и от ГЕРБ!

Въпрос на морал!

Валентин Кардамски

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране