15.06.2016 | 0:01
Десислава Танева опроверга Нинова: Брюксел няма да ни спира европари
ПГ на ГЕРБ даде извънреден брифинг по повод твърденията на Корнелия Нинова

„Уважаеми господа от БСП, опитът Ви да втълпите на обществотокак губим милиарди по Програмата за развитие на селските райони е жалък предизборен трик. Предизборен, защото явно за Вас президентската кампания е вече започнала“, написа във фейсбук министърът на земеделието и храните Десислава Танева по повод изказване на Корнелия Нинова от днес.

„България е заплашена от санкции по европейски програми, около 1 милиард и 100 млн. лв. ще бъдат покрити от националния бюджет“. Това каза по-рано днес по време на пресконференция лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Същата спекулация как губим милиарди по ПРСР 2007-2013г. бе направена вчера от близка до вас медия. Още вчера тази спекулация бе опровергана от заместник-министър Грудев с факти и доказателства – няма спрени милиарди и наложени такива санкции по ПРСР! Публична е информацията за всички наложени сакции и помирителни процедури, които текат с Европейската комисия, качена е и на сайта на Министерството. За пореден път апелирам да си служите с информацията експертно, а не политически“, допълва Танева.

„Ще Ви припомня само един факт, за който има множество доказателства – Европейската комисия върна написаната от Вашето правителство, с премиер Орешарски, Програма за развитие на селските райони 2014-2020г. с рекордните 426 бележки“, заявява министърът.

„Разбирам, че искате да опровергаете липсата на експертност и невъзможността да управлявате европейските програми, което сте го доказали неведнъж, като си служите с политически лозунги. Но изричането на лъжи е лесно доказуемо (Информация за проведените одитни мисии и предложени от страна на ЕК финансови корекции по ПРСР 2007-2013 г. към 27.05.2016 г. – рубрика „Актуално“, на 2-ра страница). Когато фактите говорят, вие трябва да замълчите“, пише Десислава Танева.

По повод изявленията на Корнелия Нинова, ГЕРБ даде специална пресконференция. „БСП се опитва да се прероди многократно през последните 25 години и всяко едно „прераждане” на БСП завършва по катастрофален начин. Това заяви народният представител от ПГ на ГЕРБ Делян Добрев на извънредния брифинг в Народното събрание,

Откакто Корнелия Нинова беше избрана за лидер на БСП, наблюдаваме една хипер активност. Всеки ден нещо се случва, нещо ни казват. Няма нищо лошо, защото всяко управление има нужда от конструктивна и силна опозиция. За съжаление обаче от това, което видяхме през последните две седмици, е както гласи българската поговорка: „Парата отива в свирката”. Ние не чуваме нищо реално и конструктивно, посочи Добрев.

Той коментира и заявеното от БСП намерение да бъде изготвен и публично оповестен списък с лобистките закони, които са били приети от това Народно събрание. „Трябваше ли госпожа Нинова да стане председател на БСП, за да каже, че в българския Парламент се приемат лобистки закони? Не е ли работа на опозицията, когато се приемат тези закони, да каже, че те са лобистки и да посочи точно в коя част те са такива?”, попита Добрев.

По повод упреците от страна на БСП по отношение управлението на евросредства, той заяви: „Българското общество знае през кои години и в кои мандати европейските фондове за България бяха спирани”.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране