13.04.2024 | 22:05
Дете простреля 2-годишно бебе в главата
Вертолет транспортира раненото в София

Тежък инцидент с малко дете станал днес следобед край Враца. При неизяснени на този етап обстоятелства, по време на игра с въздушна пушка в кв. „Кулата“ било простреляно в главата дете на годинка и половина, предаде ЬTV.

Първоначално родителите казали, че детето паднало от столче. При прегледа в болницата със скенер обаче се установило, че има сачма в главата, съобщават от Спешния център в града. Оттам уточнявят, че детето веднага е интубирано и поставено на командно дишане.

Пневматичното оръжие било в ръцете на 11-годишно момче, казват от МВР. На този етап е ясно, че изстрелът е възпроизведен от законно притежавана въздушна пушка, собственост на дядото на момчето.

Незабавно бил подаден сигнал на тел. 112 и пострадалото дете е било транспортирано във врачанската болница. Там медиците бързо установили, че раната е несъвместима с живота му и са поискали помощ от София.

Преди броени минути военен хеликоптер кацна в двора на МБАЛ „Христо Ботев“, за да транспортира пострадалото дете в болница „Пирогов“.

На този етап е ясно само, че пострадалото дете е първа рожба за семейството от село Галатин. Родителите му са на по 20 г. и били на гости на свои близки в кв. „Кулата“.

оставете коментар

МИГNews.info не носи отговорност за коментарите на потребителите.
Коментарите подлежат на модериране.
Правилата за коментиране